Cryptoknallers - 1 februari 2023 - Beursbrink
door VINCE

VAE minister: ‘Crypto zeer belangrijk voor handel in VAE’

De Verenigde Arabische Emiraten zijn van plan om in de toekomst crypto voor handel te gebruiken en hiervoor een wettelijk framework op te stellen, aldus de staatsminister van het land voor buitenlandse handel genaamd Thani Al-Zeyoudi.

Al-Zeyoudi zei in een interview met Bloomberg dat de VAE overweegt om te gaan handelen met een andere valuta dan de Amerikaanse dollar. Hiervoor ligt hun interesse bij crypto:

Crypto will play a major role for UAE trade going forward. The most important thing is that we ensure global governance when it comes to cryptocurrencies and crypto companies.

Regulatie rondom crypto is essentieel

De VAE wil zich dus meer richten op crypto, maar geeft hierbij gelijk aan dat cryptoregulatie een vereiste is. Het land wenst hiermee uiteindelijk een belangrijk knooppunt mee te zijn, met crypto-vriendelijk beleid dat voldoende bescherming biedt.

Ook heeft het al een aantal crypto-bedrijven benaderd om te helpen met het opzetten van een beschermende regulering:

We started attracting some of the companies to the country with the aim that we’ll build together the right governance and legal system, which are needed.

Hoewel de VAE dus de veilige haven voor crypto wil zijn, weerlegt Olama (VAE’s minister van Artificial Intelligence) direct beschuldigingen dat het ook een veilige haven zal zijn voor cryptocriminelen.

>>> Lees hier meer over de potentie van Artificial Intellligence in relatie tot crypto!

In zijn optiek zal je deze namelijk overal vinden. Regeringen moeten volgens Olama echter samenwerken om ervoor te zorgen dat als iemand iets verkeerds doet, hij niet kan verplaatsen van het ene land naar de andere.

Welke crypto nu interessant?

Naarmate het opbouwen van crypto’s “thuis” in de VAE vordert, zal het land natuurlijk gaan kijken welke cryptomunten interessant zijn om te gebruiken. Wij zouden er in onze Crypto Gids wel een aantal kunnen aanwijzen die interessant zijn voor de VAE, maar ook zeker kansrijk zijn voor jou als belegger!

In de Crypto Gids bespreken onze analisten namelijk 21 verschillende cryptomunten!

Bron: CryptoNews.com

Foto: iStock

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.