Nederland - 3 januari 2023 - crypto
door SVEN VAN GASSE

4 prijsvoorspellingen voor bitcoin in 2023

2022 was een uiterst moeilijk jaar voor crypto. Meer dan $1,3 biljoen werd van de markt weggeveegd. Bitcoin daalde met meer dan 60% nu het nieuwe jaar is begonnen, komen er ook weer nieuwe voorspellingen voor de grootste cryptomunt ter wereld.

Tim Draper: $250 000

Bitcoin-stier Tim Draper had een van de meest optimistische voorspelling over bitcoin in 2022. Hij voorspelde dat de munt tegen het einde van het jaar $250 000 waard zou zijn.

Ondanks de stevige daling van de munt, blijft de durfkapitalist en miljardair bij zijn eerdere voorspelling. Draper is ervan overtuigd dat bitcoin de mijlpaal van een kwart miljoen midden 2023 zal behalen.

Bitcoin zou 1 400% moeten stijgen om de voorspelling van Draper waar te maken.

De meest positieve katalysator is volgens Draper de komende bitcoin-halving. De halving is een gebeurtenis die om de 4 jaar plaatsvindt en waarbij de bitcoinbeloningen voor miners worden gehalveerd. Dit wordt door sommige beleggers gezien als positief voor de prijs van bitcoin, omdat het aanbod hierdoor minder snel groeit.

De volgende halving staat gepland voor ergens in 2024. In de aanloop van deze gebeurtenis, verwacht Draper dus een stevige rally.

Standard Chartered: $5 000

Zo positief Draper is, zo negatief is de bank Standard Chartered. In een nota die dateert van 5 december, verklaarde de bank dat het mogelijk is dat bitcoin zal dalen tot $5 000. Volgens de bank wordt de kans op deze daling door de markt te laag ingeschat.

Een daling tot $5 000 zou betekenen dat bitcoin nog eens met zo’n 70% zou dalen.

Belangrijk om te zeggen is dat het koersdoel van $5 000 geen consensus is van de bank. De bank acht de kans dat dit gebeurt “groter dan 0”, maar dit ligt wezenlijk buiten de marktconsensus of de basisvisie van de bank.

Mark Mobius: $10 000

Investeerder Mark Mobius had een relatief succesvol 2022 wat betreft zijn prijsvoorspelling. In mei voorspelde hij dat bitcoin zou dalen tot $20 000 toen het boven $28 000 werd verhandeld.

Mobius verklaarde dat bitcoin naar $10 000 zou dalen in 2022. Dat gebeurde niet. Maar Mobius vertelde echter dat hij vasthoudt aan zijn $10 000 koersdoel in 2023. De belegger vertelde dat zijn bearcase voor bitcoin voortkwam uit de stijgende rente en het algemeen strakkere monetaire beleid van de Amerikaanse Federal Reserve.

Carol Alexander: $50 000

Carol Alexander, hoogleraar financiën aan de Sussex University, zat er niet ver naast met haar voorspelling dat bitcoin in 2022 naar $10 000 zou afglijden. Nu denkt Alexander dat de cryptomunt klaar is voor een forse rally.

De reden hiervoor is echter wel iets of wat verrassend te noemen. De katalysator zou zijn dat er meer dominostenen omvallen door de onrust die het faillissement van FTX heeft veroorzaakt. Als dit gebeurt, verwacht ze dat de prijs van bitcoin in het eerste kwartaal $30 000 zal overschrijden en dan $50 000 tegen kwartaal 3 of 4.

De redenering van Alexander is dat nu de handelsvolumes een duik hebben genomen, grote handelaars, bekend als whales, waarschijnlijk opnieuw zullen instappen om de markt te ondersteunen.

Bron: CNBC
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.