VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 30 juni 2020 - Aandelen

Update Shell combinatie van forse afschrijvingen en betere operationele prestaties

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft forse afschrijvingen aangekondigd, maar presteert operationele beter dan verwacht. Dit stelden analisten van Berenberg dinsdag.

Shell gaf nieuwe ramingen voor de olie- en gasprijzen af en verlaagde ook de verwachtingen voor de raffinagamarges. Dit brengt 15 tot 22 miljard dollar aan afschrijvingen met zich mee. Hierdoor zal de gearing stijgen van 28,9 naar vermoedelijk 31,1 procent, denkt Berenberg.

Daarbij zal het tweede kwartaal een flinke kasuitstroom tot gevolg hebben, aldus de analisten, wijzend op de zwakke grondstofprijzen.

Maar ook met dit in ogenschouw genomen komt de gearing, dat wil zeggen de verhouding de verhouding tussen de nettoschuld en het totale kapitaal van Shell, hoogstwaarschijnlijk niet op problematische niveaus uit, schreef de zakenbank. Daarbij heeft Shell het dividend al verlaagd, waardoor de risico’s beperkt zijn.

Indien Shell echter blijft sturen op een gearing van minder dan 25 procent, dan betekent dit meer focus op de balans en het terugbrengen van de schulden, aldus de analisten.

Kortom, het was een zwakke kwartaalupdate, vindt Berenberg, maar ook een die blijk geeft van de huidige moeilijke marktomstandigheden. Daarbij deed de divisie Integrated Gas, de productie bij Upstream en de bezettingsgraad bij Downstream het iets beter dan verwacht.

Berenberg handhaafde het Houden advies op Shell met een koersdoel van 16,70 euro. Het aandeel daalde dinsdag 2,5 procent naar 14,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.