Europa - 15 juni 2020 - Beursbrink

UBS verhoogt koersdoel Royal Dutch Shell

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft maandag het koersdoel voor Royal Dutch Shell verhoogd van 16,50 naar 17,50 Britse pond en handhaafde het koopadvies, omdat de kans dat het Brits-Nederlandse energieconcern, in navolging van Unilever, in de toekomst zijn aandelenstructuur vereenvoudigt niet onwaarschijnlijk is.

Vorige week maakte Unilever bekend zijn duale structuur op te heffen en te kiezen voor een Britse plc in plaats van een Nederlandse nv. Hoewel de situatie van Unilever niet volledig analoog is aan die van Shell, kan een vereenvoudiging van de structuur van Shell volgens de analisten van UBS alleen al een manier zijn op proactief over te komen. Maar biedt volgens de Zwitserse bank ook ruimte om waarde te creëren.

Operationeel is het geen urgent probleem, maar het biedt beleggers een overzichtelijkere structuur die overnames eenvoudiger maakt, net als bij Unilever, vooral nu de kosten van nieuw eigen vermogen lager zijn, zeiden de analisten.

Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde maandag op een rood Damrak 1,2 procent lager op 15,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel