Nederland - 20 februari 2022 - Aandelen

Tweede grootste Amerikaans pensioenfonds koopt aandelen Nio, Xpeng, Li Auto en Rivian

door STIJN

Nu de waarderingen van de aandelen van Nio, Xpeng, Li Auto en Rivian zo fors zijn gedaald, heeft het tweede grootste Amerikaanse pensioenfonds beslist om hun aandelenposities te vergroten. De California State Teachers’ Retirement System heeft hun ‘stake’ in deze autobouwers verdrievoudigd. De fondsmanagers geloven dat deze aandelen koopjes zijn.

De verkoopgolf op de aandelenmarkt brengt opportuniteiten met zich mee. Zo denken ze ook bij het California State Teachers’ Retirement System (Calstrs). Dit tweede grootste Amerikaanse pensioenfonds heeft namelijk hun posities in Li Auto, Xpeng, Nio en Rivian verdrievoudigd.

Aandelenposities

Het pensioenfonds heeft 210.763 extra stuks van Nio ingeslagen, 90.011 stuks van Xpeng, 124.171 stuks van Li Auto en 282.772 stuks van Rivian. Het aandeel van Nio is in 2021 met 35 procent gedaald en is sinds begin dit jaar nog eens met 30 procent in waarde gezakt. De daling bij Xpeng en Li auto is minder drastisch vermits ze in 2021 vrij horizonteel bewogen.

De Amerikaanse autobouwer Rivian is sinds eind januari sterk aan het stijgen, namelijk met 23 procent. Een sterke prestatie gezien de malaise op de beurzen. De Chinese EV-bedrijven rapporteerden voor januari lager dan verwachte leveringen waardoor deze aandelen over de gehele lijn daalden. Dat heeft anderzijds ook te maken met het negatieve beurssentiment.

Het feit dat dit fonds zijn posities aan het uitbreiden is in deze bedrijven, duidt er op dat de fondsbeheerders sterk geloven dat deze aandelen ondergewaardeerd zijn en hoge rendementen zullen halen de komende jaren. Het gevaar bestaat er echter in dat de Federal Reserve nog meer ‘hawkish’ zal reageren en dus dat hun timing niet bepaald ideaal is om nu aandelen bij te kopen.

Bronnen: Ed Lin – Barrons

Foto: Ivan Radic – FlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.