True Value - 12 maart 2020 - Aandelen

Twee zwarte zwanen houden huis

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De markten staan onder hevige druk als gevolg van de daling van de olieprijs en de mondiale verspreiding van het coronavirus. Dit zei Grethe Schepers, Director of Research Multi Asset van Fidelity International voor de camera.

“Zwarte zwanen zijn ontwikkelingen die niemand heeft zien aankomen, maar die extreme consequenties kunnen hebben”, aldus Schepers.

Saoedi-Arabië en Rusland zijn in conflict en voeren nu een beleid gericht op marktaandeel in plaats van ondersteuning van de olieprijs. En dit heeft tot een fikse afstraffing van de olieprijs geleid.

En ook grijpt het coronavirus steeds meer om zich heen.

“Een financiële schok moet voorkomen worden.” De ogen zijn daarom volgens Schepers gericht op de centrale banken en de nationale overheden.

“Of we al op het dieptepunt van de olieprijs zijn beland, is maar zeer de vraag.” Mogelijk daalt de olieprijs nog naar het dieptepunt van 2016 op 27 dollar per vat.

De lage olieprijs heeft volgens Schepers eerst een negatief effect, met name voor de oliebedrijven, maar kan op wat langere termijn de vraag juist aanjagen en zorgen voor een positief effect.

Herstel

“Maar aandelen- en obligatiemarkten lopen straks ook op beter nieuws vooruit.” Zodra een toekomstig herstel in zicht komt, het olie-overleg hervat wordt, een aanzienlijke begrotingssteun aangekondigd wordt of het virus eindelijk onder controle is, zien we hoogstwaarschijnlijk weer nieuwe hoop in aandelenprijzen, aldus Schepers

Klik hier voor: twee zwarte zwanen houden huis

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws True Value

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit True Value

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.