België - 23 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Turkije deert Deceuninck niet

Ondanks de lokale politieke en economische crisis in Turkije, waren de cijfers van de Belgische fabrikant van pvc-bouwprofielen zeer degelijk.

Deceuninck (ticker: DECB) zette in 2016 het herstel door. De omzet wist met 4,1% te stijgen tot 670,9 miljoen EUR.

Prijsverhogingen wisten grotendeels de negatieve munteffecten van Turkije en Rusland te compenseren.

In Turkije werd een sterke prestatie afgeleverd (omzet +10%). En ondanks een verzwakking van de reële BBP groei tot 2,9% stegen de verkochte volumes met 9,2% dankzij hoogwaardige producten en een sterke merknaambekendheid.

Ondanks de moeilijke marktomstandigheden verwachten zowel het IMF als de OESO een verdere groei van het reële bbp (bruto binnenlands product) in Turkije.

Dankzij een focus op rendabele producten en een hogere omzet, kwam de REBITDA uit op 65,1 miljoen EUR (+17%), de nettowinst bedroeg 21 miljoen EUR of 0,15 EUR per aandeel, een stijging van 57%.

De winstgevendheid werd wel sterk ondersteund door de uitzonderlijke meerwaarde op de verkoop van de Amerikaanse terrassenafdeling en de verlening van betalingstermijnen aan leveranciers.

Deceuninck verhoogt het dividend van 2,5 naar 3 cent per aandeel en de schuldenlast is verder afgenomen naar 88 miljoen EUR. En dit ondanks een verdubbeling van de investeringen door de bouw van nieuwe fabrieken in het Turkse Menemen en het Amerikaanse Fernley.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.