Nederland - 30 mei 2022 - Terra

Stablecoin Terra gaat nieuwe blockchain opstarten

door STIJN

Het Terraproject heeft gefaald nadat hun stablecoin TerraUSD (UST) niet langer de waarde van één dollar kan behouden. Er is in totaal voor 60 miljard dollar aan kapitaal in rook opgegaan door de daling van de UST en hun zustermunt luna. Maar vandaag start een nieuwe blockchain, namelijk Terra 2.0 met een nieuwe luna-munt.

Een stablecoin hoort een ‘vaste’ waarde te behouden en als dit niet lukt, dan kan men spreken van een ‘failure’. Dat is wat er met het Terra-project is gebeurd. Hun stablecoin TerraUSD (UST) bedroeg op 9 mei nog 1 dollar maar begon opeens te dalen en is blijven dalen tot 0,038 dollar.

Stuti Pandey, een Web3-investeerder en venture partner bij Farmer Fund, legt uit dat het systeem en beleid van het project goed werkte maar dat het niet was opgewassen tegen een berenmarkt.

What the Luna ecosystem did was they had a very aggressive and optimistic monetary policy that pretty much worked when markets were going very well, but they had a very weak monetary policy for when we encounter bear markets.

Dit is de eerste keer op de cryptomarkt dat een stablecoin faalt. Maar het eindigt hier niet voor Terra, de oprichters zijn op zoek gegaan naar een manier om het project verder te zetten ondanks het kapitaalverlies van 60 miljard dollar. Vandaag start Terra 2.0, een volledig nieuwe blockchain die het vertrouwen van beleggers en investeerders opnieuw moet winnen.

Nieuwe tokens

De oorspronkelijke luna is ondertussen omgedoopt tot LunaClassic (LUNC) terwijl de stablecoin voortaan door het leven zal gaan als TerraClassicUSD (USTC). De nieuwe token van Terra 2.0 (LUNA) zullen worden geairdropt naar de eigenaren van LUNC-tokens in verschillende fases en gradaties.

There’s a big question mark. Whether that will be successful will take a lot of rebuilding trust with investors and builders.

Vertrouwen onder beleggers en investeerders in het Terra-project is zeer cruciaal. Het is nog maar de vraag of het project deze keer wel zal slagen en de stablecoin effectief stabiel kan blijven. De scepsis omtrent stablecoins is toegenomen sinds de crash van UST en regulatoren hebben dit soort munten nu ook meer in de gaten. De tijd zal het in ieder geval uitwijzen.

Bronnen: Tanaya Macheel – CNBC

Foto: Pete Linforth – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.