Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 5 januari 2019 - Marihuana

Nieuwe nichemarkt voor Canadese marihuanabedrijven

door STIJN

De legalisering van marihuana in Canada biedt ontzettend veel opportuniteiten. Er is zelfs zoiets als ‘luxury weed tourism’, dus niet het gewone marihuanatoerisme maar net dat tikkeltje meer. Marihuanabedrijven verdienen er grof geld mee want voor een ‘luxe hike’ betaal je aardig wat geld.

Een voorbeeld, onlangs ging een Chinese zakenman met zijn privéjet naar Canada om er, onder begeleiding uiteraard, een wandeling te maken op de Cascade Range in de Canadese provincie British Columbia, ze sloten de ‘hike’ af met een joint en het kostte hem in totaal 12.500 dollar.

Deze georganiseerde wandeling is een voorbeeld van ‘luxury weed tourism’. Butiq Escapes is zo een bedrijf dat zulke hikes organiseert tegen een behoorlijk hoge prijs. Ze pikken je op op het vliegveld, nemen je mee door de bergen, roken samen een joint met je en voorzien een lunchpakket zodat je geen honger en dorst lijdt en dit alles in groepjes van vier personen.

Luxe segment

Er wordt verwacht dat Canadezen dit jaar voor 7 miljard dollar aan marihuana zullen kopen, het mag dus geen verrassing zijn dat er een luxe segment bestaat in deze markt. Deze bedrijven bieden hun klanten ‘high-end’ producten, behandelingen en activiteiten aan die best duur zijn.

Dat gaat van een massage met cannabisolie tot ‘cannabis-infused’ etentjes tot zelfs een trouwdag in het teken van marihuana. Respectievelijk kosten ze 155, 175 en 3.000 Canadese dollar.

We’re offering the more refined experience for cannabis enthusiasts that don’t fall in line with the ‘typical stoner’ mentality.

Ryan Clark, eigenaar van Butiq Escapes, wil iets uniek creëren rond marihuana zodat het product een nog beter imago krijgt. Clark zegt dat ze de eerste op de markt willen zijn die gesofisticeerde marihuana-ervaringen aanbiedt aan hun klanten. Er bestaan reeds cannabis tours maar volgens Clark is er geen enkel ander bedrijf dat in de buurt komt van zijn ‘luxe trips’ in de bergen.

Kortom, hij is er van overtuigd dat meer bedrijven zich zullen richten tot toeristen met veel kapitaal. De marihuanamarkt biedt namelijk zulke opportuniteiten sinds de legalisering. Clark verwacht dat de markt nog verder zal uitbreiden en dat bedrijven allerlei opportuniteiten zullen grijpen.

Bronnen: Vice

Foto: My 420 Tours – Wikimedia – CC BY-SA 4.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel