Nederland - 29 maart 2022 - crypto

Tot 104% rendement met staking op Cosmos

door SVEN VAN GASSE

Cosmos wordt ook wel “the internet of blockchains” genoemd. Het blockchain systeem groeit hard en zette in maart nog een nieuwe record koers neer, ondanks alle paniek in de cryptomarkt. We zien vier interessante staking kansen op het netwerk.

Naast winsten door een stijgende koers van cryptomunten kunnen beleggers ook rendement behalen door het staken van deze munten. Hierbij zetten beleggers munten in om het netwerk te onderhouden en te beveiligen. Als vergoeding krijg je inflatie uit het netwerk. Je kan het vergelijken met bitcoin miners die verdienen uit het Bitcoin netwerk.

#1 ATOM: 15,5%

ATOM is de eigen token van Cosmos, het gedecentraliseerd netwerk dat open-source tools biedt voor ontwikkelaars om hun eigen uitwisselbare blockchains te maken. Een van de grootste problemen met blockchains is dat ze onafhankelijk van elkaar worden gecreëerd en dat slechts weinigen de mogelijkheid hebben om gegevens tussen elkaar over te dragen.

Cosmos wil het “internet voor blockchains” worden, waardoor blockchains vrij gegevens en tokens kunnen uitwisselen tussen alle blockchains die deel uitmaken van het Cosmos ecosysteem.

Tijdens de crypto bull run in 2021, steeg de prijs van ATOM naar een piek van $29,44 in mei. Vier maanden later bereikte de prijs van ATOM zijn all-time high van $44,54. Op dit moment noteert ATOM aan $28,54 waardoor de token een marktkapitalisatie heeft van meer dan $8 miljard. Het rendement dat beleggers kunnen verdienen met het staken van ATOM bedraagt meer dan 15% per jaar in ATOM.

#2 SCRT: 24,5%

Secret Network is de eerste blockchain met standaard gegevensprivacy, waardoor u toepassingen kunt bouwen en gebruiken die zowel permissionless als privacybeschermend zijn. Deze unieke functionaliteit beschermt gebruikers, beveiligt toepassingen, en opent honderden nieuwe gebruiksmogelijkheden voor Web 3.

The Secret Network onderscheidt zich door zijn focus op privacy en end-to-end encryptie van gegevens, iets wat blockchains zoals Ethereum niet bieden. Ontwikkelaars zijn in staat om oplossingen te bouwen die de privacy van gegevens beschermen zonder afbreuk te doen aan de bruikbaarheid. Dit draagt bij aan het doel van het netwerk om de adoptie van privacy-first, gedecentraliseerde applicaties te bevorderen.

SCRT is de munt van het systeem. Van de 4 besproken tokens heeft SCRT de kleinste marktkapitalisatie. De huidige prijs van $4,79 vertegenwoordigt een marktkapitalisatie van een kleine $800 miljoen. Het rendement van staken staat op 25% per jaar uitbetaald in SCRT.

#3 OSMO: 68,3%

Osmosis is een gedecentraliseerde peer-to-peer blockchain die mensen kunnen gebruiken om liquiditeit te creëren en IBC-tokens (Inter Blockchain Communication), zoals SCRT, te verhandelen. De Osmosis blockchain bestaat uit gratis, publieke en open-source software.

OSMO, de token van Osmosis, bereikte recent nog een nieuwe all time high. Op 4 maart 2022 bereikte de token een recordhoogte van $11,25.  OSMO noteert nu aan een prijs van $8,88 en heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $2,2 miljard. Het staken van OSMO kan lucratief zijn met een rendement op jaarbasis van meer dan 68% in OSMO.

#4 JUNO: 104%

Junø is een soevereine publieke blockchain in het Cosmos ecosysteem, die een omgeving biedt voor de inzet van uitwisselbare smart contracts. Het netwerk dient als een gedecentraliseerde, permissionless en censuur bestendige laan voor ontwikkelaars om efficiënt en veilig smart contracts te lanceren met behulp van bewezen frameworks en deze te compileren in verschillende talen.

JUNO, de token van het netwerk, draagt een verscheidenheid aan use cases binnen het ecosysteem. Hieronder vallen het beveiligen van het proof of stake netwerk, sleutel tot on-chain governance en fungeren als brandstof voor smart contracts in het ecosysteem. De toepassing van JUNO vertoont grote gelijkenissen met die van ether binnen het Ethereum netwerk.

Op 3 maart 2022 noteerde JUNO aan een nieuwe recordprijs van $45,84 ondanks de onrustige cryptomarkt. JUNO heeft een marktkapitalisatie van zo’n $1,5 miljard. Voor het staken van JUNO op het Cosmos netwerk kunnen beleggers een rendement van 80% tot 160% per jaar in JUNO verwachten.

Cosmos Staking Handleiding

Precies weten hoe je het Cosmos systeem betreedt en gebruikt? Recent lanceerden we een handleiding met exacte stappen om binnen ’the internet of blockchains’ te navigeren, van het aanmaken van een wallet tot crypto activa handelen en staken in het netwerk.

Exclusief voor leden van de Crypto Yield Farmer.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.