Nederland - 20 juni 2022 - Beursbrink
door STIJN

Bitcoin veert op met 16 procent

Een klein herstel doet beleggers hopen dat bitcoin opnieuw vertrokken is naar hogere sferen. Tijdens het weekend daalde de digitale munt van 20.450 dollar naar 17.663 dollar en joeg beleggers en investeerders schrik op het lijf. Ondertussen is bitcoin met 16,2 procent hersteld sinds de zware dip en noteert terug aan 20.500 dollar.

Het was een weekend om snel te vergeten, alleszins op de cryptomarkt. Bitcoin maakte namelijk een tuimeling tot onder de 20.000 dollar richting 17.663 dollar. Op zich was dit een daling zoals een ander de afgelopen maanden, maar toch was het deze keer anders. De psychologische grens van 20.000 dollar werd immers doorbroken en dat kwam hard aan bij beleggers en investeerders.

Maar maandag bracht soelaas, de populaire digitale munt wist namelijk 16,2 procent te herstellen sinds het aantikken van de 17.663 dollar. Ook ether ging aardig wat hoger en deed het procentueel beter dan bitcoin, namelijk een stijging van 24 procent ten opzichte van de weekenddip.

Vooruitzichten

Toch zijn er waarschuwingen onder marktkenners. Vijay Ayyar, vicevoorzitter bij cryptoplatform Luno, vreest voor een ‘dead cat bounce’. Dat is namelijk een korte heropleving en stijging nadat een aandeel of munt sterk hard is gedaald. De kans dat bitcoin dus terug zal gaan zakken, is groot volgens Ayyar. De munt zou stand kunnen houden mocht de 23.000 dollar aangetikt worden.

Volgens anderen zou de bodem in de buurt zijn gezien de daling op de cryptomarkt. Giles Keating, directeur bij Bitcoin Suisse, vermoedt dat de grote verkopen gedaan zijn en dat er weinig ruimte is om verder te zakken. Hij beweert dus wel dat het gunstig zou kunnen zijn om nu in te stappen.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: MacGyverNRW – Pixabay

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.