Nederland - 22 juni 2022 - Beursbrink

Bitcoin naar 13.000 dollar?

door STIJN

Waar gaat bitcoin naar toe de komende weken en maanden? Als de geschiedenis ons een les leert, dan is de kans groot dat de populaire digitale munt verder zakt naar 13.000 dollar. Dat denkt alleszins strateeg Ian Harnett, medeoprichter en CIO van Absolute Strategy Research. Hij verwacht met andere woorden een daling van 35 – 40 procent.

Wie dacht dat de lijdensweg op de cryptomarkt voorbij is, is er aan voor de moeite. In ieder geval, dat beweert medeoprichter en CIO van Absolute Strategy Research Ian Harnett. Hij denkt namelijk dat bitcoin verder zal zakken naar 13.000 dollar, oftwel een daling van 40 procent.

We would still be selling these kinds of cryptocurrencies into this environment. It really is a liquidity play. What we’ve found is it’s neither a currency, nor a commodity and certainly not a store of value.

Hij grijpt naar de geschiedenis om zijn ‘bearish call’ kracht bij te zetten. In het verleden ging bitcoin vaak ongeveer 80 procent onderuit na het bereiken van zijn piek. In 2018 daalde de munt naar 3.000 dollar nadat het een piek van 20.000 dollar had bereikt in december 2017.

Liquiditeit

Zulke daling zou bitcoin dit jaar naar 13.000 dollar kunnen brengen, aldus Harnett. De digitale munt is in november 2021 gestegen tot 69.000 dollar, als daar 80 procent van af moet, zitten we op Harnett zijn voorspelling. Hij beweert dat het ook allemaal te maken heeft met gebrek aan liquiditeit. Kapitaal is minder rijkeling aanwezig nu de Fed hun beleid aan het normaliseren is.

In a world where liquidity is plentiful, the bitcoins of this world do well. When that liquidity is taken away — and that’s what the central banks are doing at the moment — then you see those markets come under extreme pressure.

Vorige week besliste de Amerikaanse centrale bank nog om de rentes met 75 basispunten te verhogen. Een vrij agressieve beslissing die wellicht herhaald zal worden bij de volgende FOMC-bijeenkomsten. Dat wil dus zeggen dat de situatie er niet beter op gaat worden, in ieder geval zolang de inflatie blijft stijgen. Voorzichtigheid op de markten is dus geboden.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: Jorge Franganillo – FlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.