Nederland - 29 augustus 2018 - Beursbrink

Topman cannabisbedrijf verwacht nog meer strategische investeringen

door STIJN

Brendan Kennedy, CEO van Tilray, verwacht dat er nog meer strategische investeringen zullen volgen in de marihuana industrie. De verhoogde interesse en opkomst van marihuana heeft een wereldwijde impact op andere sectoren zoals alcohol, farmaceutica en tabak. Er staat volgens hem heel wat te veranderen de komende vijf jaar.

De CEO van Tilray ziet vol vertrouwen de toekomst voor cannabis tegemoet. Onlangs sloot het bedrijf een deal met het Canadese Nova Scotia Liqours waardoor het aandeel met 21 procent in waarde steeg. Kennedy verwacht dat er in de marihuana industrie nog meer deals zullen volgen.

Cannabis globally is disrupting the pharmaceutical industry, the alcohol industry, the consumer packaged goods industry and, to some extent, the tobacco industry.

Het product is in ontzettend veel sectoren aan het binnendringen en iedereen wil er het fijne van weten. Voornamelijk drankgiganten zijn nieuwsgierig en willen de trein niet missen. Het aantal partnerschappen tussen drankgiganten en cannabisbedrijven is de laatste maanden fors gestegen.

Naarmate de marihuana industrie ouder wordt, ziet Kennedy het product steeds minder als een grondstof maar eerder als een ‘consumer good’ of een farmaceutisch product.

While at first look, you might want to judge companies in the industry based on agriculture or growing a commodity product, that’s really not what the industry is going to look like five years from now.

Over enkele jaren zullen mensen cannabisproducten drinken in plaats van bier, ze zullen het eten in de vorm van een koekje of chocoladereep of het innemen via een pilletje of olie. Dat we die richting uitgaan, blijkt al uit de verschillende consumptiegoederen die reeds op de markt zijn.

Bronnen: CNBC

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.