Nederland - 1 juli 2021 - Beursbrink

‘Duurzame investeringen renderen steeds meer en meer’

door STIJN

In het verleden gingen duurzame investeringen in milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur en hoge rendementen niet hand in hand. Tegenwoordig is dat sterk veranderd, aldus Credit Suisse CEO Thomas Gottstein. De coronapandemie heeft dit segment aantrekkelijker gemaakt onder particuliere en professionele investeerders.

Het segment ‘environmental, social and governance’, oftewel ESG, wordt hoe langer hoe meer aantrekkelijk voor beleggers en investeerders. Dit zijn de zogenaamde duurzame investeringen waar men vroeger liever geen geld in stak omdat de rendementen heel laag waren. Echter heeft de coronapandemie dit segment leven ingeblazen, aldus Credit Suisse CEO Thomas Gottstein.

The demand that we see — both from our private clients, but also institutional clients — for ESG compatible products is ever increasing.

Hij benadrukte dat er zich een verschuiving aan het voordoen is richting duurzame investeringen. Ook de Morgan Stanley Institute for Sustainable Investing merkt op dat de return in dit soort fondsen en aandelen 4,3 procent meer opbracht dan traditionele beleggingen in 2020.

Duurzaamheid

ESG is de afgelopen jaren steeds meer ‘in the picture’ komen te staan. Bedrijven doen ook steeds meer inspanningen om meer duurzaam te worden en dat wordt geapprecieerd door consumenten en investeerders. Vaak is het ook een bedrijfsstrategie om mee te gaan met een trend die de nieuwe norm zal worden gezien het Parijse Klimaatakkoord en de shift naar groene energie.

Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met hun ecologische voetafdruk. En volgens Gottstein is de jacht op niet-duurzame bedrijven reeds begonnen. Het meest recente voorbeeld is dat Royal Dutch Shell van een Nederlands rechter verplicht is hun uitstoot te verminderen.

Hij zei ook dat opgelegde sancties en straffen overbodig zullen zijn in de toekomst omdat bedrijven zelf wel de omschakeling zullen maken naar meer duurzaamheid. Puur omwille van het feit dat consumenten en investeerders hier belang aan zullen hechten.

Bronnen: CNBC

Foto: Gerd Altmann – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.