Nederland - 12 november 2020 - Aandelen

Marihuanabedrijf Sundail Growers breidt positie uit op ediblesmarkt

door STIJN

De ontwikkelingen op de marihuanamarkt blijven zich ontplooien. Deze keer hebben het marihuanabedrijf Sundail Growers en de cannabischocolatier Choklat een overeenkomst gesloten met elkaar. Sundail vergroot op deze manier zijn positie op de markt van de ‘edibles’. Een strategische zet vermits deze markt gaat groeien, aldus de CEO van Sundail.

Cannabis en chocolade, een goede combinatie volgens het Canadese marihuanabedrijf Sundail Growers. Zij zullen voortaan samenwerken met Choklat, een cannabischocolatier dat een licentie heeft gekregen van Health Canada begin dit jaar, om een nieuw merk op de markt te brengen dat producten zal aanbieden in de vorm van cannabis-infused chocoladerepen, -drankjes, etc…

Wat opvallend is, is dat de eetbare producten 10 milligram THC zullen bevatten. Dat is de maximale legale dosis die ‘edibles’ mogen hebben in Canada. Beide bedrijven verwachten dat de eerste producten in de winkelrekken zullen liggen voor de feestdagen dit jaar. Sundail CEO Zach George benadrukte het belang van het partnerschap en hun uitbreiding op de ediblesmarkt.

This partnership allows us to further leverage our sales and distribution capabilities and infrastructure with low capital intensity. We are excited to partner with an established Alberta brand such as Choklat to provide products that will appeal to chocolate and cannabis lovers.

Ediblesmarkt

Choklat liet ook verstaan dat ze opgetogen zijn om samen te werken met Sundail. Ze werken uitsluitend met producten van hoge kwaliteit en zien Sundail als ideale leverancier van deze grondstoffen. Beide bedrijven verwachten munt te slaan uit hun samenwerking op de ediblesmarkt.

Volgens een analyse van Data Brigde Market Research gaat deze markt groeien tot 5,16 miljard dollar tegen het jaar 2027. Dat betekent dat er een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) zou zijn van ongeveer 24,30 procent, veel groeipotentieel met andere woorden.

Bronnen: Street Insider

Foto: PxHere

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.