VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 14 november 2019 - Beursbrink

Stilte rond US-China deal doet olieprijzen dalen

door STIJN

Olieprijzen gingen woensdag lichtjes naar beneden door de stilte en ‘zorgen’ over de deal tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers beginnen een beetje sceptisch te worden of de ‘phase one deal’ wel ondertekend zal worden. Het vooruitzicht dat dit niet zal gebeuren, weegt op de outlook voor de wereldeconomie en dus ook voor de vraag naar olie.

De olieprijzen ondervinden wat last van scepsis onder beleggers en investeerders. Ze vermoeden namelijk dat de ‘phase one deal’ tussen de Verenigde Staten van Amerika en China dan toch niet zo snel en gemakkelijk ondertekend zal worden. Beleggers zijn bang dat de deal er uiteindelijk niet zal komen wat negatieve gevolgen zal hebben voor de wereldeconomie en de olieprijzen.

De reden waarom ze twijfelen over de ‘phase one deal’ is omdat Donald Trump nog altijd geen datum en locatie heeft vastgepind om de overeenkomst te ondertekenen. Normaal zou de deal deze maand ondertekend worden maar economen hadden eerder al gezegd dat dit wellicht pas in december zal gebeuren, met enige vertraging dus.

Phase one deal

Daarenboven wegen de groeiende Amerikaanse olievoorraden en de onzekerheid over het productiebeleid van de OPEC ook op de olieprijzen. Mohammed Barkindo, secretaris-generaal bij de OPEC, is echter zeker van een overeenkomst tussen de Verenigde Staten en China.

It will almost remove that dark cloud that had engulfed the global economy.

Net zoals bij aandelen, is het dus de handelsoorlog die een grote rol speelt inzake de prijszetting en het sentiment onder beleggers. Afhankelijk hoe de gesprekken evolueren, zullen de olieprijzen gaan dalen of stijgen. Marktkenners zijn eerder positief dat beide landen uiteindelijk toch tot een eerste overeenkomst zullen komen dit jaar, de rest valt echter nog af te wachten.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.