VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 6 mei 2020 - Aandelen

Sterke winstdaling ING

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING zal vrijdag bij de kwartaalcijfers veel minder winst presenteren dan in de eerste drie maanden van 2019, door hogere voorzieningen op oninbare leningen. Zo luidt een consensusverwachting van analisten, die werd ingezien door ABM Financial News.

De twintig geraadpleegde analisten rekenen in doorsnee op een nettowinst voor het kwartaal, die ruimschoots halveert, van 1,12 miljard euro een jaar eerder tot 393 miljoen euro.

De nieuwe bijdragen aan de stroppenpot voor oninbare leningen zijn naar verwachting sterk toegenomen naar 733 miljoen euro, volgens de analisten. Een jaar eerder was dit nog 207 miljoen euro.

Het resultaat voor belastingen zou 577 miljoen euro zijn, veel minder dan het jaar daarvoor, toen dat cijfer op 2,8 miljard euro uitkwam.

De totale inkomsten worden geschat op 4,2 miljard euro. Daarvan zijn 3,5 miljard netto rentebaten en de rest fees. Een jaar eerder bedroegen de totale inkomsten 4,6 miljard euro.

Het kernkapitaal zal naar verwachting uitkomen op 14,5 procent van de risicogewogen balans, nagenoeg gelijk aan het voorgaande kwartaal.

Veel analisten verwachten dat ING nog steeds een slotdividend uitkeert over 2019 en zelfs over 2020. ING meldde eind maart op aangeven van de toezichthouder het dividend tot in ieder geval 1 oktober op te schorten.

“Hoewel we goed gekapitaliseerd en gefinancierd zijn en streven naar het verschaffen van een aantrekkelijk rendement aan onze aandeelhouders, denken we dat het verstandig is om de aanbevelingen van de ECB voor alle Europese banken ten aanzien van dividendbetalingen te volgen”, zei vertrekkend CEO Ralph Hamers in een toelichting.

Analist Robin van den Broek van Mediobanca rekent niet meer op een dividenduitkering vanwege de onzekerheden rond de coronacrisis.

Hij ziet nog wel een kans dat de kapitaalbuffer harder geraakt zal worden dan hij nu inschat, door de herziening van interne risicomodellen (TRIM) en gewijzigde regels voor wanbetaling.

ING kan ook last krijgen van forse afboekingen op energiegerelateerde kredieten, maar minder dan ABN AMRO, verwacht de analist van Mediobanca.

Op de langere duur kunnen beide bankaandelen profiteren van een opverende Nederlandse economie en de bereidheid van de Nederlandse regering om de staatsschuld flink te laten oplopen, met een bedrag van 90 miljard euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.