Nederland - 13 september 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Sterke groei olievraag in tweede kwartaal – IEA

(ABM FN-Dow Jones) De vraag naar olie is in het tweede kwartaal op jaarbasis sterk gegroeid. Dit meldde het Internationale Energieagentschap woensdag in zijn maandelijkse rapport.

De vraag naar olie groeide in het tweede kwartaal op jaarbasis met 2,3 miljoen vaten per dag. Het agentschap heeft zijn groeiverwachtingen voor heel 2017 tevens opwaarts bijgesteld naar een toename met 1,6 miljoen vaten per dag.

Daarbij constateerde het agentschap dat vraag uit de OESO-lidstaten in het tweede kwartaal aanhoudend sterker bleef groeien dan verwacht, met name in Europa en de Verenigde Staten. In het derde kwartaal zal de groeivraag waarschijnlijk vertragen vanwege een lagere vraag in de Verenigde Staten door de orkanen Harvey en Irma.

Het wereldwijde aanbod daalde in augustus met 720.000 vaten per dag door ongeplande verstoringen en onderhoudswerkzaamheden, met name in niet-OPEC-lidstaten. Dit markeerde de eerste daling in vier maanden, waarmee de mondiale aanbod uitkwam op 97,7 miljoen vaten per dag. Een jaar eerder was het aanbod 1,2 miljoen vaten hoger, vanwege de groei van de productie in niet-OPEC-landen.

De OPEC-productie daalde in augustus voor het eerst in vijf maanden, vanwege de hernieuwde onrust in Libië. De output daalde met 210.000 vaten per dag tot 32,67 miljoen vaten per dag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.