Nederland - 6 oktober 2018 - Beursbrink

Steeds meer staten accepteren medicinale marihuana

door STIJN

Twee kleinschalige Amerikaanse medicinale marihuana producenten in Ohio hebben aan de regulatoren gemeld dat ze in november een ‘afgewerkt’ product kunnen leveren. In 2015 verwierp de staat de productie en het gebruik van marihuana, maar daar lijkt nu verandering in te komen.

De Amerikaanse staat Ohio is zich klaar aan het stomen om medicinale marihuana ’toegankelijker’ te maken. Er zijn momenteel twee kleine marihuana producenten die volgende maand een afgewerkt product kunnen leveren, klaar voor verwerking en gebruik in de medische wereld.

Maar dat betekent niet dat inwoners van de staat, die overigens wachten om medicinale marihuana te gebruiken voor hun aandoeningen, zomaar toegang krijgen tot het product. Het programma van Ohio heeft regels opgelegd voor de productie, verwerking en verkoop van het groene spul.

Certificaten

De telers, die toestemming hebben om tot 280 vierkante meter teeltgebieden te exploiteren, zijn FN Group Holdings in Ravenna in Portage County en Agri-Med Ohio LLC in Langsville in Meigs County. Dit zijn de eerste twee marihuana producenten die certificaten hebben gekregen, aldus Mark Hamlin van het ministerie van Handel te Ohio.

Hamlin zei dat één van de vijf voorlopig goedgekeurde marihuana-testlaboratoria klaar kunnen zijn voor een eindinspectie die later deze maand of volgende maand plaatsvindt. Indien er een goedkeuring is, zal ook deze een certificaat verkrijgen en dus klaar zijn om te opereren.

Het beleid van de staat vereist dat monsters getest worden op verschillende punten zoals bijvoorbeeld pesticiden en de THC-niveaus. Om eetwaren, lotions, oliën en andere vormen te verkopen die medicinale marihuanapatiënten mogen gebruiken, moet de plant worden verwerkt.

Op dit moment zijn er nog geen verwerkers die gecertificeerd zijn, een struikelblok in de schakel vermits de marihuana dan niet in de ‘apotheken’ geraakt en dus patiënten hier nog altijd geen beroep op kunnen doen. Daar wordt nu werk van gemaakt zodat verwerkers hun producten kunnen afleveren aan verkooppunten en dus patiënten met voorschrift marihuana kunnen kopen.

Bronnen: Cleveland 

Foto: Libreshot

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.