Nederland - 11 juni 2018 - Beursbrink

Staten zullen wellicht steun krijgen van Trump voor het legaliseren van marihuana

door STIJN

Amerikaans president Donald Trump reageerde vrij snel nadat senatoren Cory Gardner en Elizabeth Warren hadden aangekondigd dat ze een wetsvoorstel gaan indienen die de staten het recht geeft om zelf een beleid te voeren omtrent het legaliseren van marihuana. Trump hintte dat hij het voorstel waarschijnlijk zal steunen als het goedgekeurd wordt door de U.S. Congress.

Slechts één dag nadat beide senatoren de aankondiging hadden gemaakt, hintte Trump dat hij het voorstel naar alle waarschijnlijkheid zal steunen. Dit is nu al de derde keer dat hij laat blijken achter senator Cory Gardner te staan inzake het wetsvoorstel voor het legaliseren van cannabis.

Het lijkt er dus op dat Trump er geen gras wilt over laten groeien gezien hij het onderwerp nauwgezet opvolgt. Senator Cory Gardner heeft samen met senator Elizabeth Warren de ‘Strengthening the Tenth Amendment Through Entrusting States Act’ gelanceerd.

U.S. Senate

Indien goedgekeurd, kunnen staten zelfstandig beslissen hoe ze het beleid inzake marihuana aanpakken zonder het risico te lopen dat ze op federaal niveau worden teruggefloten of gestraft.

Tijdens een persconferentie werd president Trump de vraag gesteld wat hij vindt van het Warner-Gardner wetsvoorstel. “I probably will end up supporting it”, aldus Trump. Beide senatoren voelen zich gesterkt door de steun van de president en hopen zo hun slag thuis te halen in de U.S. Senate.

Zoals eerder vermeld schuilt er veel potentieel in het legaliseren van marihuana. Verschillende staten zouden een nieuwe markt kunnen creëren die immens veel inkomsten kan genereren. Het is wellicht dit financiële plaatje dat Trump zo aantrekkelijk vindt om de Amerikaanse economie een ‘boost’ te geven.

Bronnen: High Times, Leafly

Foto: Gage Skidmore – Flickr – CC BY-SA 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.