Nederland - 3 november 2021 - Beursbrink

S&P 500 zweeft rond recordniveau

door STIJN

De S&P 500 zweeft rond een recordniveau en weet niet goed welke richting te kiezen vermits de Federal Reserve woensdag samenkomt om het huidige beleid te bespreken. Bank of America is alvast voorzichtig en waarschuwt dat de beurzen kunnen zakken tijdens de laatste maanden van het jaar ondanks de historische kans op een eindejaarsrally.

De Amerikaanse beursindexen blijven sterk presteren. De S&P 500 zweeft rond een recordniveau door een stijging van 0,25 procent. De Dow Jones Industrial steeg met 20 punten en de Nasdaq Composite ging met 0,1 procent omhoog. Bescheiden stijgingen omdat de Federal Reserve woensdag samenkomt om de economische situatie en het beleid te bekijken.

Aandelen van Tesla gaan onderuit op dinsdag, enerzijds omdat ze 11.700 voertuigen terugroepen omwille van problemen met hun communicatiesoftware. Anderzijds omdat CEO Elon Musk heeft bevestigd dat een contract met Hertz, voor de verkoop van 100.000 voertuigen, nog niet heeft ondertekend. Op het moment van schrijven noteert Tesla 3 procent lager.

Pfizer wist dan weer te stijgen met 2 procent nadat ze hun resulaten voor het derde kwartaal hadden gepubliceerd. De winst bedroeg meer dan analisten hadden voorspeld. De drie grote Amerikaanse beursindexen ervaren een positief momentum omdat beleggers hopen op een eindejaarsrally.

Voorzichtig

Toch is het niet slecht om voorzichtig te zijn, aldus Bank of America’s Savita Subramanian. Het neerwaarste risico lijkt steeds groter te worden vermits de Federal Reserve van plan is om het stimulusbeleid terug te schroeven en volgend jaar wellicht de rentes te verhogen.

We continue to see downside risks ahead. Despite a strong 7% beat, 2021-22 EPS remains largely unchanged, suggesting the upward revision cycle has likely peaked.

Chris Hussey, econoom bij Goldman Sachs, beaamt dat de komende beursweken bijzonder ‘hevig’ kunnen worden. De FOMC-vergadering van november, de loonlijsten in oktober en een groot aantal inkomstenupdates kunnen een grote impact gaan hebben op de aandelenmarkten.

Bronnen: Maggie Fitzgerald & Hannah Miao – CNBC

Foto: Pixahive – Nikhil Popuri CC0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.