VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 21 december 2019 - Beursbrink

Trump en Jinping geven startschot voor eindejaarsrally

door STIJN

Nu de handelsdeal bijna zo goed als vastligt, kunnen aandelen beginnen met hun eindejaarsrally. Midden december werd de ‘phase one deal’ zo goed als bekrachtigd, Trump heeft de nieuwe importheffingen alleszins geannuleerd en heeft laten weten dat hij bereid is om een deel van de bestaande heffingen te versoepelen.

Marktkenners verwachten een flinke eindejaarsrally nu de spanningen tussen Verenigde Staten van Amerika en China zijn gedaald. Vrijdag zei president Trump nog dat hij een ‘zeer goed’ gesprek heeft gehad met Chinees president Jinping. Midden december werd beslist om geen nieuwe importheffingen door te voeren, alsook bestaande heffingen te versoepelen.

Daarenboven lijkt het erop dat de maakindustrie globaal gezien aan het verbeteren is. Dit helpt zeker en vast om beleggers goede moede te geven opnieuw aandelen te kopen, het beurssentiment krijgt alvast een duwtje in de rug. Nog een positief punt, de ‘yield curve’ is omgeslagen wat zou betekenen dat een recessie absoluut nog niet aan de orde is de komende periode.

Sterke maand

Aandelen op de Amerikaanse beurzen zijn op weg om hun beste maand december te hebben van de afgelopen negen jaar en het beste vierde kwartaal sinds 2013. Alicia Levine, hoofdstrateeg bij BNY Mellow Investment Management, ziet momenteel geen enkele reden voor beleggers om afwachtend te zijn en zeker niet om aandelen te verkopen. Volgens haar staan alle lichten op groen.

he market is going to go up into the end of the year. There’s not a lot of pressure for selling because so few people had losses.

Marktkenners verwachten dat deze mix van positieve factoren ervoor gaat zorgen dat we dit jaar sterk gaan afsluiten en het volgend beursjaar stevig zal beginnen. Vooral als de situatie tussen de Verenigde Staten en China blijft verbeteren door middel van nog meer ‘trade deals’.

Verschillende analisten zijn het erover eens dat we het jaar ‘bullish’ gaan eindigen en dat we nog enkele maanden ‘bullish’ zullen blijven in het begin van 2020. Er is echter één kleine vrees, en dat is namelijk dat beleggers en investeerders te hard van stapel gaan lopen waardoor een correctie op de aandelenmarkten zeker niet onrealistisch zijn.

Bronnen: CNBC

Foto: Pexels

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.