Nederland - 5 januari 2021 - Aandelen

‘S&P 500 gaat eerst corrigeren alvorens naar 4.500 punten te stijgen’

door STIJN

Veel analisten en marktkenners zijn het eens met elkaar dat de Amerikaanse aandelenmarkten dit jaar gaan stijgen naar een nieuw recordniveau. Maar hoe gaat het parcours er uitzien dit jaar? Byron Wien, vicevoorzitter bij Blackstone Group Inc., verwacht eerst een pijnlijke eerste jaarhelft. Maar hij verwacht ook dat de tweede jaarhelft alles ruimschoots zal goedmaken.

Voormalig Morgan Stanley analist Byron Wien heeft een gewaagde uitspraak gedaan. Namelijk dat de S&P 500 eerst gaat ‘crashen’ alvorens te stijgen naar een nieuwe recordkoers van 4.500 punten. Hij voorspelt dat de Amerikaanse beursindex 20 procent zal gaan dalen tijdens de eerste jaarhelft.

Hij laat zich ook uit over de groei van de Amerikaanse economie. Hij verwacht dat deze zal gaan groeien met 6 procent dit jaar dankzij het uitrollen van de vaccins. De terugkeer naar een ‘normaal leven’ gaat ervoor zorgen dat de Amerikaanse economie snel en sterk zal herstellen, aldus Wien.

The success of between five and 10 vaccines, together with an improvement in therapeutics, allows the U.S. to return to some form of ‘normal’ by Memorial Day 2021. We begin the longest economic cycle in history, surpassing the cycle that lasted from 2010 to 2020.

Voorspellingen

Begin vorig jaar voorspelde hij dat de S&P 500 naar 3.500 punten zou stijgen. Dat is meer dan uitgekomen gezien de index het jaar afsloot aan 3.756 punten. Echter waren niet al zijn voorspellingen correct, zo dacht hij ook dat olie in 2020 zou stijgen naar 70 dollar per vat.

Hij voorspelt een aantal zaken voor dit jaar. Namelijk dat de WTI crude naar 65 zal stijgen (een verlaging van zijn eerdere prognose), een stijging van de S&P 500 naar 4.500 punten (zoals eerder vermeld), Chinese aandelen zullen de stijging van de ‘emerging markets’ leiden en dat small-caps beter zullen gaan presteren dan large-caps op de aandelenmarkten.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: MacGyverNRW – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.