Smallcap Pro - 14 juli 2023 - Small-cap
door VINCE

Dit Small Cap aandeel heeft bijna 50% potentieel

In juni richtte de analisten van het Small Cap Pro Rapport hun ogen op een nieuwe kooptip; een grill-producent. Het bedrijf is erg hard gestraft, na veel te hoge waarderingen gebonden aan Covid-19. Dit zien wij als redelijk terecht. Met de huidige zomermaanden zien we echter absoluut ruimte voor herstel. En wel een van bijna 50%! 

Met mooi weer wil je grillen. En al helemaal als je door Covid-19 niet buitenshuis mag eten. Vandaar dat dit aandeel tijdens de pandemie een flinke boost kreeg, die de waardering veel te hoog maakte. Hiervoor is het gestraft, met een daling van 87% sinds de top. Kan het herstellen? Op korte termijn denken wij in ieder geval van wel.

We tipten het aandeel op 28 juni. De komende paar weken tot maximaal een kwartaal voorzien we een stijging tot $6 (+47,94%). Zie ook het blauwe vlak in onderstaande grafiek:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

728x90

Betere marges creëren een interessante zomer

Een grill-producent bloeit in de zomer. Hier dient een bedrijf dan wel op in te spelen met de juiste vooruitzichten. De vooruitzichten van het eerste kwartaal hebben ze in ieder geval overtroffen. Zowel de omzet als het bedrijfsresultaat vielen hoger uit dan verwacht. Voor de rest van het jaar verwacht het deze resultaten voort te zetten. De marge die wordt aangehouden voor 2023 moet vallen tussen de 36 en 37%.

Als we dit nu vergelijken met de resultaten in 2022, dan zien we iets positiefs. In 2022 werd een hogere omzet geboekt, maar een lager bedrijfsresultaat. En dus een lagere marge. Met een lagere omzet en een hoger bedrijfsresultaat in 2023, wordt er dus gemikt op een hogere marge!

De verbeteringen van de marge, komt er door besparingen in de logistieke keten als ook een kostendaling als gevolg van lagere verzendkosten. Er zijn wat verbeteringen zichtbaar, die in combinatie met de zomerperiode (als trader weer oog krijgen voor seizoensgebonden situaties) in onze optiek een goede kanshebber zijn voor wat vuurwerk op de beurs.

Dit vuurwerk verwachten wij te zien in een stijging van een kleine 50% in de komende paar weken tot maximaal een kwartaal! Mis het BBQ-feest niet en lees meer over dit aandeel in het Small Cap Pro Rapport.

Foto: iStock

Lees ook: Alles over het investeren in small caps


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Smallcap Pro

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Smallcap Pro

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.