Nederland - 19 augustus 2022 - Beursbrink

Ether is bitcoin aan het ‘outperformen’

door STIJN

Sinds ether zijn bodem heeft gevonden in juni, noteert de digitale munt reeds 75 procent hoger en doet het een pak beter dan zijn concurrent bitcoin. Beleggers en investeerders verwachten namelijk veel van de upgrade van de ethereum blockchain, genaamd ’the merge’. Ether noteert momenteel aan 1.735 dollar, bitcoin aan 21.712 dollar.

Alle ogen zijn gericht op ether, er staat namelijk een grote upgrade te wachten van de ethereum blockchain. ‘The merge’ zal plaatsvinden op 15 september en zou het netwerk sneller, efficiënter en milieuvriendelijker maken. Ether is dan ook erg in trek de afgelopen weken, sinds hun bodem van 880 dollar is de munt met 75 procent gestegen. Enkele dagen geleden zelfs met 109 procent.

Op 13 augustus noteerde de munt op 1.982 dollar maar is de afgelopen dagen wat gedaald. De prestatie is een flink pak beter dan die van bitcoin, deze ging namelijk van 17.601 dollar op 18 juni naar 24.416 dollar op 13 augustus. Dat is ‘slechts’ een stijging van 29 procent.

The upcoming Ethereum Merge is the biggest narrative in crypto right now and explains why Ether has left Bitcoin in its wake in the past month.

Antoni Trenchev, medeoprichter van crypto handelsplatform Nexo, verwacht veel van de upgrade. Het is dan ook hét evenement op de cryptomarkt waar veel aandacht naartoe gaat. Vooral omwille van het feit dat de upgrade de ethereum blockchain milieuvriendelijker zal maken.

Weerstand

Zowel ether als bitcoin noteren echter 60 procent onder hun piek van november vorig jaar. Dat ether aan het rally’en is richting 2.000 dollar is een goed signaal. Maar analisten hebben meerdere keren benadrukt dat de 2.000 dollargrens moeilijk te kraken is. Er is namelijk veel weerstand op dit prijsniveau waardoor de kans groot is dat ether opnieuw daalt na het aantikken van dit plafond.

De ‘merge’ kan helpen dit plafond te doorbreken, maar men waarschuwt ook voor ‘buy the rumour, sell the news’. De kans bestaat dat beleggers hun ether gaan verkopen om hun winst van de afgelopen weken te verzilveren. In ieder geval, de tijd zal uitwijzen welke richting ether uit zal gaan.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: salesblog.atPixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.