USA - 28 maart 2017 - Aandelen
door RONALD H.

Small caps: een win-win situatie voor iedere portefeuille

De heilige graal voor de particuliere belegger blijft diversificatie. Waar de meeste beleggers echter niet naar kijken bij een goede spreiding, zijn de kleinere aandelen. Nochtans bieden deze aandelen een extra troef in de diversificatie van je portefeuille. Kleine aandelen zorgen naast een betere spreiding ook voor een hoger rendement. Dat noemt men een win-win situatie.

Via kleine small cap aandelen kapitaliseer je mee op de winst van verscheidene markten, diverse economieën en verschillende risico’s. Zonder small caps kan je veel moeilijker een degelijke spreiding aan de dag leggen. Daar zijn verschillende redenen voor:

-1. Kleine bedrijven zijn vaak actief in een lokale markt. Ze vormen daarom een pure belegging in een economie. Een Italiaanse supermarktketen is bijvoorbeeld een belegging in Italië. Wie Samsung en Apple koopt, koopt 2 bedrijven die actief zijn over heel de wereld. Het zijn bedrijven uit verschillende landen, maar daar stopt de diversificatie dan ook.

-2. Kleine aandelen presteren beter dan grote aandelen. De laatste 10 jaar stegen internationale small cap aandelen gemiddeld 7,85% per jaar tegenover 5,22% voor grote large cap aandelen.

-3. Goede small cap aandelen vinden is pas écht een uitdaging voor beleggers. 44% van de internationale fondsenbeheerders in small cap aandelen presteert beter dan de markt. Bij de large cap aandelen is dat slechts 18%.

Het begin van een nieuw tijdperk op de aandelenmarkt

Kleine aandelen worden vaak minder vaak gevolgd door de analisten en ze staan veel minder in de spotlight bij beleggers. Nochtans kunnen ze een hoger groeiritme voorleggen en dus ook een groter potentieel. Wie de risico’s kan beperken bij small cap aandelen, kan uitstekende beleggingsresultaten voorleggen.

De Verenigde Staten kende de afgelopen jaren een echte explosie aan de ontwikkeling van small cap aandelen. Deze ontwikkeling is nog lang niet voorbij en ondertussen probeert de rest van de wereld het Amerikaanse voorbeeld te volgen. Het tijdperk van de small cap aandelen is nog maar net aangebroken. Profiteer mee van deze win-win situatie.

Bron: WSJ

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.