Small Cap

small capEen small cap is een aandeel met een marktkapitalisatie kleiner dan 2 miljard dollar of euro.

Waarom beleggen in small caps?

Aandelen met een kleine marktkapitalisatie zijn volgens smallcapbeleggers heel interessant, omdat het vaak gaat om kleine bedrijven die nog heel wat groeipotentieel hebben.

Een small cap kan bijvoorbeeld uitgroeien van enkele miljoen euro’s waarde naar enkele honderden miljoenen of zelfs een miljard.

Bovendien krijgen aandelen van kleine bedrijven vaak onterecht minder aandacht. Hierdoor kunnen beleggers vaak instappen, nog voor dat ze bekend en groot zijn. En vergeet niet: elk groot aandeel is klein begonnen.

In het wereldwijde universum van de aandelen zijn 80 tot 90% van de beursgenoteerde aandelen een small cap.De markt voor small caps is dus heel omvangrijk.

Dividenden small caps

Vaak denken beleggers dat small caps minder dividenden uitbetalen dan aandelen van grote bedrijven.

Dit blijkt echter een fabel te zijn. Net als bij large caps keert 30 tot 40% van de kleinere bedrijven immers een stuk van de gerealiseerde winsten uit aan haar aandeelhouders.

Liquiditeit small caps

Vaak is de verhandelbaarheid en de volatiliteit van een small cap aandeel wel groter dan van grotere aandelen. Het risico van kleine bedrijven wordt hierdoor over het algemeen groter geacht dan grote gekende bedrijven.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.