True Value - 22 september 2020 - Aandelen

Winst per aandeel heeft dieptepunt gehad

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De winst per aandeel van bedrijven lijkt het dieptepunt achter zich te hebben. Dit denkt Director of Research Multi Asset Grethe Schepers van Fidelity International.

Toch zijn er enkele serieuze risico’s volgens Schepers. Het herstel van de aandelenmarkten is niet breed gedragen, waarschuwt zij voor de camera van ABM Financial News, wijzend op de koersstijgingen van met name vijf grote techgiganten. “Veel waarderingen zijn nogal hoog.”

Grote verschillen

Daarbij zijn de winsten per aandeel voor Amerikaanse “ondergewaardeerde” waarde-aandelen gehalveerd, terwijl die voor groei-aandelen maar met 15 procent daalden.

En het verschil tussen de VS en de rest van de wereld is ook groot, voegde Schepers toe. De winst per aandeel van Amerikaanse bedrijven is met circa een derde gedaald, terwijl dat voor de rest van de wereld 50 procent is.

“Voor het eerst in de geschiedenis liggen de rentevoeten bijna wereldwijd rond het nulpunt”, terwijl er onverminderd wordt gestimuleerd. “Daardoor kunnen aandelenprijzen ver boven hun intrinsieke waarde stijgen”, aldus Schepers, en dat kan vooral voor langetermijnbeleggers risico’s met zich meebrengen in de vorm van pijnlijke correcties.

Klik hier voor: winst per aandeel heeft dieptepunt gehad

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws True Value

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit True Value

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.