VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 2 april 2020 - Beursbrink

Saxo Bank voorziet structurele werkloosheid door coronacrisis

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De corona-uitbraak heeft behalve tot een wereldwijde vraagschok en aanbodschok ook een olie-oorlog veroorzaakt, die zal leiden tot grote kapitaalvernietiging en spoedig ook structurele werkloosheid. Dit stelde hoofdeconoom Steen Jakobsen van Saxo Bank in zijn vooruitblik op 2020.

Voor de financiële markten voorziet hij aanhoudende problemen, met hoge inflatie aan de verre horizon, in tegenstelling tot de voorgaande jaren.

“De wereldeconomie is een gefinancialiseerde supertanker geworden, gevuld met krediet en lage rente. Die tanker was op weg naar de Haven van Deflatie, maar door de nieuwe crisis is de koers verlegd … naar een nieuwe bestemming, de Haven van Hoge Inflatie”, aldus Jakobsen.

De economische en politieke structuren van de wereld zijn tegelijkertijd de zwakste sinds de jaren 1930, stelde de econoom.

Aandelenmarkten

Sinds de bankencrisis van 2008 waren de vooruitzichten voor de aandelenmarkten niet zo slecht. Econoom Peter Garnry voorziet dat de beurs een nieuwe duik gaat nemen als de impact van de crisis op de economische groei in de cijfers zichtbaar wordt. Saxo Bank denkt dat de S&P500-index mogelijk zelfs naar 1.600 punten kan dalen.

Daarmee is 2020 hoogstwaarschijnlijk een verloren jaar, aldus de bank.

Analist Kay van Petersen van Saxo Bank merkt daarbij op dat de S&P500 sinds het dieptepunt in 2009 met 400 procent was gestegen tot de top rond 3.390 punten.

Recessie in het Westen

Voor de VS en Europa voorziet Saxo Bank een langdurige recessie, terwijl China als eerste uit de crisis zal komen. Het zal weldra blijken hoe uitzonderlijk goed China, Hong Kong en Zuid-Korea de uitbraak hebben beheerst, terwijl in de VS en Europa het aantal slachtoffers veel verder gaat stijgen, voorspelt Saxo Bank.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.