Europa - 18 juni 2020 - Beursbrink

Rode opening op Wall Street in verschiet

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat donderdag in het rood van start, ondanks goed nieuws uit Philadelphia.

Futures op de S&P 500 index noteerden circa een half uur voor de openingsbel 0,2 procent in het rood.

De Philadelphia Fed index steeg veel harder dan economen hadden verwacht. De zogeheten Philly index ging van 43,1 negatief in mei naar 27,5 positief in juni. Economen hadden vooraf wel gerekend op een stijging, maar dachten dat de index zou uitkomen op 20 negatief.

Arbeidsmarktcijfers waren minder gunstig. De wekelijkse Amerikaanse steunaanvragen daalden, met 58.000, naar 1,508 miljoen stuks. Dat was een tegenvaller, want economen rekenden vooraf op 1,3 miljoen nieuwe aanvragen.

Volgens de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer liggen de handelsbesprekingen tussen China en de Verenigde Staten op schema om tot een volgende overeenkomst te komen, ondanks enkele aanvaringen tussen beide landen over onder meer Hongkong en de corona-uitbraak.

Positief is dat de nieuwe corona-uitbraak in Beijing beheersbaar lijkt. Wu Zunyou, hoofd epidemioloog van het Chinese Center for Diseases Prevention and Control, meldde dat de uitbraak onder controle is, volgens diverse media, waaronder de Amerikaanse zakenzender CNBC.

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Mike Pompeo had eerder deze week op Hawaii, op initiatief van Beijing, een ontmoeting met een Chinese diplomaat om de banden tussen China en de Verenigde Staten te verbeteren.

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers vanmiddag nog inzicht in de leidende indicatoren.

De euro/dollar handelde op 1,1223 en olie werd een half tot een procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Kroger presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht en besloot om de de outlook die het in april afgaf, los te laten. Het supermarktbedrijf denkt de oude verwachtingen te zullen overtreffen, maar met hoeveel, is onzeker. Het aandeel opent naar verwachting 0,3 procent lager.

Carnival kwam al met cijfers, en die werden niet goed ontvangen. Het aandeel opent vermoedelijk ruim 7 procent lager. Het verlies afgelopen kwartaal lag hoger dan voorzien, terwijl de omzet ook tegenviel. Daarbij meldde de cruisemaatschappij ook dat het ten opzichte van vorig jaar flink achterloopt met boekingen. Berenberg besloot het aandeel op de verkooplijst te zetten.

Slotstanden

De Dow Jones index sloot woensdag 0,7 procent lager op 26.119,61 punten. De breder samengestelde S&P 500 index daalde 0,4 procent, maar techbeurs Nasdaq steeg daarentegen 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments