Nederland - 23 november 2021 - Beursbrink

Ripple ziet ‘goede vooruitgang’ in SEC-zaak over XRP, uitkomst verwacht volgend jaar

door STIJN

Het fintech bedrijf Ripple kwam in december vorig jaar in de problemen met de Securities and Exchange Commission omwille van enkele juridische zaken. Maar volgens CEO Brad Garlinghouse wordt er een goede vooruitgang geboekt in de SEC-zaak. Hij hoopt dat de zaak volgend jaar afgerond kan worden in het voordeel van Ripple.

Ripple, onder leiding van CEO Brad Garlinghouse, is sinds december vorig jaar in een rechtzaak beland omdat er juridische problemen zouden zijn omtrent XRP. Dat beweert alleszins de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Volgens de SEC zou Ripple niet-geregistreerde effecten verkopen, de uitslag van de rechtzaak zou in 2022 bekend moeten zijn.

Garlinghouse heeft alleszins een positief gevoel over de zaak tot nu toe. Hij vermoedt dat de rechter beseft dat het niet enkel gaat over Ripple. Maar dat er veel meer toepassingen zijn waar men rekening mee moet houden. Hij hoopt in ieder geval dat de rechtzaak snel afgehandeld wordt.

We’re seeing pretty good progress despite a slow-moving judicial process. Clearly we’re seeing good questions asked by the judge. And I think the judge realizes this is not just about Ripple, this will have broader implications.

Technologie

De technologie van Ripple is ontworpen om banken en andere financiële dienstverleners in staat te stellen sneller en tegen lagere kosten geld te versturen. Het bedrijf brengt ook een ander product op de markt dat XRP gebruikt voor internationale betalingen, genaamd On-Demand Liquidity.

Volgens Garlinghouse zijn landen zoals de Verenigde Arabische Emiraten, Japan en Zwitserland een voorbeeld voor de rest van de wereld. Deze landen tonen leiderschap op vlak van crypto en hebben de juiste stappen gezet om digitale munten te reguleren. China en India zijn volgens hem dan weer de slechtse leerlingen van de klas vermits hier crypto in de tang wordt gehouden.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: Quoteinspector.com

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.