VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 22 december 2020 - Beursbrink

Wordt XRP aangeklaagd door de SEC?

door STIJN

Ripple, het fintech-bedrijf dat vooral bekend staat voor zijn digitale munt XRP, heeft gezegd dat het verwacht te worden aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission vanwege beschuldigingen dat het de wetten ter bescherming van investeerders heeft geschonden. De cryptomunt maakte alleszins een flinke duik na het bericht.

De SEC gaat een rechtszaak aanspannen tegen Ripple, aldus CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen. De Amerikaanse beurswaakhond beweert dat Ripple wetten heeft overtreden tegen de verkoop van niet-geregistreerde effecten toen het XRP aan investeerders verkocht.

The SEC has permitted XRP to function as a currency for over eight years, and we question the motivation for bringing this action just days before the change in administration. Instead of providing a clear regulatory framework for crypto in the U.S., (SEC Chairman) Jay Clayton inexplicably decided to sue Ripple — leaving the actual legal work to the next Administration.

Met een marktkapitalisatie van meer dan 20 miljard dollar is XRP een van ’s werelds meest waardevolle cryptocurrencies. De digitale munt wordt gemaakt en gedistribueerd door de oprichters van Ripple in 2012 en is ontworpen om snelle grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken.

Security

Volgens Ripple is de SEC van zin om XRP te bestempelen als een ‘security’ en dat Ripple de Amerikaanse wetten heeft overtreden door het token niet bij de SEC te registreren voordat het publiekelijk werd verhandeld. Als de rechtbank beslist dat XRP daadwerkelijk een ‘security’ is, dan heeft dit grote gevolgen voor de digitale munt omdat er dan andere regels gelden.

Ripple beweert dat hun digitale munt niet meer of minder is dan bitcoin of ethereum. Indien de rechter anders beslist, is Ripple van plan om de Verenigde Staten in te ruilen voor Londen, Japan of Zwitserland. XRP daalde met 17 procent op dinsdag maar heeft de schade ondertussen ingeperkt.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.