VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 20 december 2020 - Aandelen

Goldman Sachs voorspelt 65 dollar per vat in 2021

door STIJN

Het jaar 2020 is niet bepaald goed geweest voor de financiële markten en zeker niet voor de oliemarkt. De Brent en WTI prijzen hebben een flinke dreun gekregen tijdens het tweede en derde kwartaal. Ondertussen is er een herstel zichtbaar op de oliemarkt. Goldman Sachs verwacht zelfs dat de Brent crude gemiddeld aan 65 dollar per vat zal handelen in 2021.

Het coronavirus heeft de financiële markten dit jaar flink door elkaar geschud. Ook op de oliemarkt ging het er bijzonder hard aan toe. Olieprijzen noteerden op een bepaald moment zelfs onder de nul. Op dit moment lijkt het tij gekeerd te zijn, sinds de bekendmaking van de effectiviteit van het Pfizer-vaccin zitten de olieprijzen opnieuw in een opwaartse trend.

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs is ‘bullish’ over de olieprijzen voor het jaar 2021. Zij voorspellen dat de Brent crude naar 65 dollar per vat gaat stijgen wegens het feit dat het aantal investeringen in de oliesector op een laag pitje staat. Dit komt niet alleen door het coronavirus en de lage vraag naar olie maar ook door de verschuiving naar hernieuwbare energie.

Verschuiving naar groene energie?

Jeffrey Currie, grondstoffenstrateeg bij Goldman Sachs, merkte op dat deze verschuiving de vraag naar olie op korte termijn kan stimuleren. De verwachting is dat de olieprijs de komende jaren zal stijgen naarmate de zogenaamde groene infrastructuur wordt aangelegd. Daarna, als deze infrastructuur in werking treedt, zal er volgens Currie een negatieve invloed zijn op de vraag naar olie en waarschijnlijk ook de prijzen.

De oliemarkt werd afgelopen week ondersteund door de vaccinatiestart in de Verenigde Staten van Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Toch blijven de olieprijzen neerwaartse druk ondervinden van het overaanbod van olie en de olievoorraden. Hoewel deze laatste de afgelopen weken aan het krimpen zijn dankzij het sterke herstel van de Chinese economie.

Bronnen: Oilprice

Foto: IADE-Michoko – Pixabay

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.