Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 14 juni 2019 - Beursbrink

Renteverlaging bij Federal Reserve? Goud gaat alvast hoger

door STIJN

De goudprijs bereikte donderdag zijn wekelijks hoogtepunt dankzij de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank zijn rentebeleid gaat versoepelen. Speculanten verwachten namelijk dat de Federal Reserve de rente opnieuw gaat verlagen omdat de gegevens inzake de inflatie wat lager uitvielen dan men had verwacht. Goud ging een halve procent omhoog naar 1.340 dollar.

De beslissingen van de Amerikaanse centrale bank hebben een immens grote invloed op de goudprijs, alsook de speculaties omtrent de beslissingen van de Federal Reserve. Zo steeg de goudprijs naar 1.356 dollar per troy ounce omdat men verwacht dat de Fed de rentes opnieuw gaat verlagen op basis van factoren die een invloed hebben op de Amerikaanse economie.

Opwaartse trend

Goud zit in een opwaartse trend dankzij de onrust omtrent de wereldeconomie, de handelsoorlog tussen de USA en China, de onrust in Hong Kong en noem maar op. Als we verdergaan op dit elan, kunnen we de piek van de afgelopen 3 jaar doorbreken en blijven stijgen richting de 1.400 dollar.

In juli 2016 noteerde de goudprijs net onder de 1.400 dollar aan 1.366 dollar per troy ounce. Als de Federal Reserve officieel bevestigt dat ze de rentes gaan verlagen, is de kans groot dat we een nieuw hoogtepunt gaan bereiken van de afgelopen jaren. Dan wordt 1.400 dollar de nieuwe grens.

Op 18 en 19 juni komt het FOMC samen om de huidige toestand te bekijken en mogelijks een beslissing te nemen inzake het rentebeleid. Tot en met dan zal er gespeculeerd worden en zal de goudprijs op basis hiervan blijven evolueren,  ,na deze datum wordt meer duidelijk.

Volgens Craig Erlam, senior analist bij OANDA, ziet het plaatje voor goud er behoorlijk goed uit. Er is namelijk een goede steun gevormd rond de 1.320 dollar. Hij is er ook van overtuigd dat, gezien de combinatie van factoren, de goudprijs de komende weken waarschijnlijk zal blijven stijgen.

Bronnen: CNBC

Foto: Bundesbank – Flickr – CC BY-ND 2.0

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel