VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 1 februari 2021 - Beursbrink

Reddit-beleggers doen zilver futures fors stijgen

door STIJN

Futures voor zilver maakten maandagochtend een sprong van 10 procent. Beleggers stappen in zilver, dat komt omdat zilver ook zwaar wordt geshort en particuliere beleggers zich laten leiden door de rally in dit soort aandelen of assets. Er is een gerucht dat de beleggers van Reddits wallstreetbets ook een ‘short squeeze’ willen doen op de zilvermarkt.

Bizarre tijden op de financiële markten. Het leger van kleine beleggers van wallstreetbets heeft het gemunt op hedgefondsen die short gaan op aandelen. Maar daar houdt het klaarblijkelijk niet op. Nu lijken ze zich ook te willen begeven op de edelmetaalmarkt. Zilver zou ook veel last hebben van shortsellers en dus voelt wallstreetbets zich genoodzaakt hier ook acties te ondernemen.

De futures voor zilver maakten op maandagochtend een sprong van 8 tot 10 procent. De beleggers van wallstreetbets zijn niet te onderschatten gezien ze het aandeel van GameStop de stratosfeer hebben ingejaagd op korte tijd. Het aandeel noteert momenteel aan 325 dollar terwijl analisten en marktkenners beweren dat de reële waarde hooguit 15 dollar hoort te zijn.

#Silversqueeze

Ook op twitter lijkt de tag #silversqueeze veelvuldig gebruikt te worden. En het blijft weer niet bij particuliere beleggers alleen. Cameron Winklevoss, miljardair en medeoprichter van het cryptoplatform Gemini, beweert dat de gevolgen van een ‘silversqueeze’ niet onderschat mogen worden en dat dit ook een invloed gaat hebben op de goudprijs.

Het belooft in ieder geval weer een spannende week te worden met veel animo. Op het moment van schrijven noteert zilver aan 30,08 dollar per ounce. Hoe de zilverprijs verder zal evolueren, is onmogelijk in te schatten. De koersdoelen van analisten op korte termijn zijn nu irrelevant gezien het vreemde sentiment op de markten en de gekke koerssprongen van verschillende assets.

Bronnen: CNBC

Foto: Feiern1 – Pixabay

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.