Nederland - 9 mei 2021 - Aandelen

Hedgefondsen zetten in op hogere olieprijzen

door STIJN

Als de hedgefondsen het al verwachten, dan moet het vertrouwen groot zijn. Portfoliobeheerders van verschillende hedgefondsen zetten namelijk in op een stijging van de olieprijzen. De reden hiervoor is simpel, de wereldwijde vaccinatiecampagnes zorgen ervoor dat COVID-19 steeds meer onder controle is en dat de wereldeconomie kan herstellen. En dat zou logischerwijs gepaard gaan met een stijging van de vraag naar olie.

Wat zullen de olieprijzen gaan doen de komende maanden? Gezien er wereldwijd massaal wordt gevaccineerd en de economieën stilaan terug volledig kunnen heropenen, verwachten hedgefondsen dat de olieprijzen hierdoor sterk zullen gaan stijgen de komende periode.

Vorige week voegden hedgefondsen hun meest ‘bullish’ posities in olie toe aan hun portefeuilles, waarbij de netto longpositie in futures op ruwe olie naar het hoogste punt in zes weken sprong.

De toenemende mobiliteit, de heropening van de economieën en de stimuleringspakketten wijzen allemaal op een sterke economische groei en bijgevolg een sterke groei van de vraag naar olie. De lage rentetarieven en het plan van de Federal Reserve om de inflatie enige tijd gematigd boven de 2 procent te laten lopen, suggereren ook dat investeerders en speculanten meer grondstoffen zullen kopen, waaronder olie, als afdekking tegen inflatie.

Sterke vraag

Jim Teague, co-CEO bij Entrepriese Products Partners, benadrukt dat het economische herstel niet overal gelijk zal zijn. Maar dat is volgens hem geen probleem. Zolang er herstel en groei is, zal de vraag naar olie toenemen en dat zal merkbaar worden op de oliemarkt.

For the first time in my life, I think traffic jams are beautiful. While economic recoveries aren’t uniform, when you look at the world’s largest economies, demand has moved up, and all indications are that even Europe isn’t far behind.

Het herstel van de vraag naar olie is ongelijk tussen de economieën. Maar de meesten daarvan, waaronder de Verenigde Staten, China en nu ook Europa, vertonen signalen dat ze op weg zijn naar een sterk herstel dit jaar. Hierdoor wordt het vertrouwen onder geldmanagers aangewakkerd dat de olieprijzen nog ruimte hebben om te stijgen tot meer dan 70 dollar per vat.

Bronnen: Oilprice.com

Foto: Snappygoat

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.