Nederland - 6 juli 2022 - Aandelen
door STIJN

Deze industrieën zijn het meest ‘recession-proof’

De recessievrees zit op het hoogste niveau, de inflatie blijft stijgen en centrale banken nemen maatregelen om de economie te vertragen. Het ziet er grimmig uit, maar niet iedere industrie gaat rake klappen krijgen. Er zijn er een aantal die reeds hebben bewezen robuust te zijn en moeilijke tijden hebben doorstaan zonder veel schade te hebben geleden.

Beleggers en investeerders zijn tegenwoordig meer geneigd om aandelen van de hand te doen gezien de economische ontwikkelingen. Je kan ze moeilijk ongelijk geven, het sentiment op de beurzen is negatief en een wereldwijde recessie lijkt steeds meer onvermijdelijk. Toch zijn er industrieën die goed zullen blijven draaien ondanks de moeilijkheden op de markten.

Laurence Ball, professor economie bij Johns Hopkins University, vreest dat de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten van Amerika de komende maanden fors achteruit zal gaan. Dat komt omdat consumenten en bedrijven in een recessie minder geld uitgeven en dus gaat de vraag naar goederen en diensten dalen. Maar voor levensnoodzakelijke dingen, verandert er haast niets.

‘Recession-proof’

Karen Dynan, professor economie bij Harvard, beaamt deze stelling. Er zijn volgens haar vier industrieën die blijven draaien, ook al is er sprake van een economische groeivertraging, nl. gezondheidszorg, onderwijs, overheid en computer en informatietechnologie.

People are more apt to go to college if the job market is bad. And if you’re graduating from college, and the job market still looks bleak, graduate school becomes much more attractive.

Dat is belangrijk om te weten, niet alleen voor beleggers en investeerders maar ook voor werkzoekenden. Beleggers die op zoek zijn naar rendement in deze moeilijke tijden, richten hun pijlen beter op deze industrieën, aldus marktkenners. De consensus is in ieder geval om voorzichtig te handelen, niemand weet kortom wat er ons te wachten staat de komende maanden.

Bronnen: Morgan Smith – CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Pix4free

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.