Nederland - 12 augustus 2019 - Beursbrink

Presidentskandidaat Bernie Sanders grote voorstander van legale marihuana

door STIJN

In de Verenigde Staten van Amerika zijn ze volop in campagnemodus. De komende 15 maanden zal er hevig campagne gevoerd worden voor het zitje in het Witte Huis in 2020. Een belangrijk en interessant onderwerp voor de presidentsverkiezingen deze keer, is de federale legalisering van marihuana. Democraat Bernie Sanders is grote voorstander en doet mee voor het zitje in het Witte Huis.

Amerika is in verkiezingsmodus. In 2020 zal er een nieuwe president verkozen worden (ofwel blijft Donald Trump nog een termijn langer aan de macht) en deze keer is legale marihuana één van de belangrijke gespreksonderwerpen waarmee politici het volk achter zich proberen te scharen.

Op dit moment is marihuana nog een ‘Schedule I drug’ in de Verenigde Staten van Amerika. Dat maakt dat alle toepassingen en producten omtrent marihuana volledig illegaal en verboden zijn. Dus ook medicinale marihuana, waarvan ondertussen duidelijk is dat het patiënten effectief helpt.

Er is echter reeds een kleine stap gezet in de goede richting want de Amerikaanse Food and Drug Administration heeft reeds enkele toepassingen met CBD-olie goedgekeurd. Er blijft echter nog een grote onenigheid tussen wat het volk wil en wat de wetgevers beslissen inzake marihuana.

Bernie Sanders

Dit gaat ongetwijfeld gebruikt worden door Democratische presidentskandidaten tijdens debatten en discussies want de grote meerderheid van de Democratische partij staat achter het volk en wil marihuana gelegaliseerd zien op federaal niveau. Boegbeeld van de partij Bernie Sanders is al jaren voorstander en was in 2016 zelfs de eerste presidentskandidaat die hier openlijk voor uitkwam.

Sanders heeft reeds laten weten dat, als hij verkozen wordt tot president van de Verenigde Staten, hij op een speciale manier komaf zal maken met de illegaliteit van marihuana. In de USA is er zoiets als de ‘presidential executive order’, waarmee Sanders de kwestie van legale marihuana in een stroomversnelling kan brengen en hopelijk snel tot een definitief besluit kan komen.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: David Cardinez – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel