Nederland - 1 april 2023 - Beleggen
door VINCE

Passief inkomen genereren in 3 stappen

In tijden van economische onzekerheid en volatiliteit zoeken mensen naar manieren om stabiele inkomsten te genereren. Een passief inkomen genereren is dan een uitstekende uitkomst! In dit artikel bieden we een uitgebreid overzicht van alles wat je moet weten over een passief inkomen genereren: wat het is, wat je ervoor nodig hebt en op welke verschillende manieren jij zelf een passief inkomen kan creëren.

Het genereren van passief inkomen – inkomen met minimale inspanning van jouw kant – is een geweldige manier om jouw tijd en energie vrij te maken voor andere activiteiten. Hoewel het opzetten van zo’n inkomen misschien ontmoedigend kan lijken, zijn er talloze strategieën beschikbaar die niet te veel inspanning of te grote initiële investeringen vereisen.

In andere woorden; wil jij slapend rijk worden? Lees dan verder:

Passief inkomen genereren - slapend rijk worden

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen betekent een type inkomen gegenereerd uit investeringen of andere bronnen die minimale inspanning vereisen om te onderhouden, aldus Corporate Finance Institute.

Het biedt een individu de mogelijkheid om hun financiële stabiliteit te vergroten en op lange termijn vermogen op te bouwen om financiële vrijheid te bereiken. Tegelijkertijd kost het dagelijks weinig tijd, waardoor je activiteiten kan nastreven waar je gepassioneerd over bent.

Er zijn talloze manieren waarop mensen passieve inkomsten kunnen creëren, zoals investeren in onroerend goed, dividend-aandelen, deposito’s, royalty’s en meer.

Al deze inkomstenstromen leveren naast veel vrije tijd, ook het potentieel voor significante rendementen op de lange termijn vanwege samengestelde rente en waardestijging.

Hoewel het aanvankelijk uitdagend kan zijn om een ​​succesvolle portfolio op te bouwen, biedt het veel voordelen, waaronder verhoogde financiële zekerheid en flexibiliteit. Dit kan uiteindelijk leiden tot grotere autonomie en zelfbeschikking in levenskeuzes, door de benodigde middelen te bieden voor levensonderhoud zonder vrije tijd of kwaliteit van leven op te offeren.

Met zorgvuldige planning en vastberadenheid kan iedereen vooruitgang boeken in het bereiken van financiële onafhankelijkheid door het ontwikkelen van diverse passieve inkomsten.

3 manieren om passief inkomen te genereren

Zoals net benoemd zijn er talloze soorten passief inkomen waarmee je slapend rijk kan worden, zoals bijvoorbeeld de onderstaande drie voorbeelden:

#1 Verkoop van producten

Het verkopen van eigen producten houdt in dat men fysieke goederen creëert of aanschaft en ze vervolgens verkoopt op platforms zoals Amazon of eBay.

Het vergt inspanning om kwaliteitsproducten te creëren en een klantenbestand op te bouwen, maar eenmaal gevestigd kan het een betrouwbare bron van extra inkomsten worden die minimale onderhoud vereist.

Dit wordt ook wel dropshipping genoemd.

Op de pagina van Shoppify lees je meer over een passief inkomen genereren met producten verkopen.

#2 Affiliate marketing

Bij affiliate marketing promoten individuen producten of diensten van andere mensen en ontvangen commissies van verkopen die via hun verwijzingen zijn gemaakt. Affiliates hoeven het product zelf niet te bezitten en kunnen websites zoals Clickbank, Cuelinks en Skimlinks gebruiken om affiliatieprogramma’s te vinden die relevant zijn voor hun niche.

Lees op de pagina van KvK meer over een passief inkomen genereren met affiliate marketing.

#3 Creëren van online cursussen

Online cursussen bieden een mogelijkheid voor mensen met kennis of expertise in bepaalde onderwerpen om hun vaardigheden te monetiseren door anderen te leren wat ze weten. Je kan zo dus een passief inkomen genereren met dingen waar je veel van weet.

Een online platform zoals Udemy, Teachable en Thinkific stelt instructeurs in staat om gemakkelijk een online cursus te creëren terwijl ze toegang bieden tot studenten over de hele wereld. Het maken van boeiende inhoud kan wat tijd kosten in het begin, maar zal zich uitbetalen zodra er studenten inschrijven voor de lessen.

Deze drie methoden zijn slechts het begin als het gaat om het genereren van passief inkomen; er zijn nog tal van mogelijkheden die u nog niet heeft overwogen!

4 manieren om passief inkomen te genereren die je nog niet kent

Met de net genoemde opties kan jij een mooi passief inkomen verdienen. Alle drie vereisen ze in het begin echter wel wat werk; creatie of inkoop van producten, opmaken van reclames en creatie van cursussen. Wij zien echter ook passieve inkomsten die aanvankelijk een stuk minder moeite kosten:

#1 Dividend

Het vangen van dividend is een klassieke manier van passief inkomen verdienen. Ontvang een extra percentage over aandelen die je bezit. Met dit rente-op-rente-effect is het op de lange termijn mogelijk een hoger rendement te behalen. Kijk maar naar het bekendste voorbeeld van een grote dividend vanger: Warren Buffett.

Het wordt nog mooier als de bedrijven die het rendement uitkeren, deze in de loop der tijd kunnen verhogen. Dit is precies waar wij naar kijken in het Dividend Rapport! Onze ogen liggen op small- en midcaps die nog enorme ruimtes hebben om hun winsten en dus dividenden te laten groeien.

Maak via deze link kennis met onze rente-op-rente-aanpak en het Dividend Rapport!

#2 Investeren in Cryptoknallers

Een volgende optie is om te investeren in het als maar groeiende crypto. Deze manier is volatieler en risicovoller, maar staat ook bekend om een hoger rendement.

>>> Nog totaal onbekend met crypto? Check dan eerst onze Praktische Crypto Cursus, waarin je o.a. leert hoe je brokers, wallets en apps gebruikt.

Wij zien twee manieren om met crypto mooie passieve inkomsten op te bouwen:

 1. Cryptomunten aan het werk zetten (staken)
 2. Crypto airdrops najagen

Het staken van crypto’s en het najagen van airdrops doen we in het Cryptoknallers Rapport. Maar wat houden beide acties in?

#1 Staken

Staken betekent het inzetten van een cryptomunt (de munt of token van de desbetreffende blockchain), zodat je van een blockchain het recht krijgt om het netwerk te faciliteren. Zoals het doorvoeren van transacties. In ruil hiervoor krijg je als ‘staker’ opbrengsten uit inflatie van de cryptomunt. Lees hier een volledige uitleg over staking.

Hierbij hebben we nu maar liefst 26 verschillende staking posities open staan, waar we mooie rendementen op vangen. We vangen hier dus een soort dividend, maar dan in crypto. Met andere woorden; volatielere maar grotere dividenden!

Wat precies onze strategie is in deze decentrale financiële wereld (DeFi), lees je op deze pagina.

Zie hieronder een voorbeeld van een van onze posities, die ons jaarlijks 36,52% rendement oplevert!

Passief inkomen genereren met Ethereum

#2 Airdrops

De andere optie betreft de airdrops. Een airdrop is een proces waarbij investeerders gratis cryptomunten ontvangen van een cryptoproject dat vaak nog in opkomende fase zit. In dit proces worden nieuwe tokens naar duizenden verschillende wallets gestuurd.

Recentelijk publiceerde we voor het Cryptoknallers Rapport een complete handleiding om 13 verschillende airdrops te ontvangen. Hierbij voer je enkele taken uit om vervolgens kans te maken op grote hoeveelheden gratis cryptomunten!

Eerdere airdrops die we deelde waren ook zeer lucratief. Zo ontving een van onze abonnees de onderstaande Optimism airdrop, die omgerekend maar liefst zo’n $11.000 waard was!

Passief inkomen genereren met airdrops

Mis deze enorme passieve inkomsten niet en schrijf je hier in op het Cryptoknallers Rapport!

#3 Digitaal beleggen in vastgoed

Wie in stenen wil investeren, kan dat op twee manieren doen: je koopt zelf een pand of je koopt aandelen van een vastgoedfonds.

Nu is er ook een derde manier om deze vorm van passief inkomen te creëren, dankzij de blockchain van Ethereum. Door middel van tokenisatie van vastgoed heb je nu lage instapkosten, ben je liquide en ben je de directe eigenaar van een pand.

RealT is een startup die dit mogelijk maakt. Vanaf je eigen bureau kan je heel simpel vastgoed in Amerika aanschaffen en daarmee inkomens als de onderstaande genereren:

Passief inkomen genereren met RealT

Hoe beleggen in vastgoed via RealT precies werkt, vind je in onze gratis stap voor stap handleiding.

#4 Optiepremies innen (cashflow trading)

Deze vierde manier om een passief inkomen te verdienen, is het maken van optie trades. Bij opties is het wel zaak dat je goed weet wat je doet, anders kunnen de verliezen rap op lopen.

Maar doe je het goed, dan zijn de rewards maandelijks mooi meegenomen! Dit zien we ook bij de BeursBits Cashflow trader. Hier nemen we optieconstructies in, speciaal gericht op het generen van extra inkomen.

Met slechts 10 trades in de eerste twee maanden, wisten we al een mooi extra inkomen te verdienen zoals je in onderstaande afbeelding ziet. En dit terwijl de markten in die periode absoluut niet hun beste periode hadden.

Passief inkomen genereren met cashflow trader

U ziet: met opties zijn wij flexibel en in staat de vruchten te plukken in elke markt; stijgend, dalend of zijwaarts.

Hoeveel geld heb je nodig voor passief inkomen?

Bij het overwegen van hoe je passief inkomen kunt genereren, is een van de belangrijkste factoren het begrijpen van het benodigde kapitaal. Passief inkomen vereist namelijk een initiële investering, afhankelijk van welke soort passief inkomen je wil genereren.

Bijvoorbeeld, als je van plan bent om e-books of andere digitale producten te maken, dan heb je nauwelijks kapitaal nodig om te beginnen, zolang je maar kennis hebt over een bepaald onderwerp en content kunt schrijven voor je boek. Als je echter vastgoed wilt verhuren of geld wilt verdienen terwijl je slaapt door te investeren in aandelen en obligaties, dan kan dit een groter bedrag aan kapitaal kosten.

Doe daarom dus goed je onderzoek voordat je beslist welke optie het beste past bij jouw gewenste uitkomst en zorg ervoor dat het potentiële rendement de initiële financiële toewijding rechtvaardigt.

Vergeet van tevoren ook niet dat er naast een bepaalde initiële investering, ook nog eens belastingimplicaties kunnen opduiken:

Wat zijn de fiscale gevolgen van passieve inkomsten?

De fiscale gevolgen van passief inkomen worden vaak over het hoofd gezien door mensen die streven naar het opbouwen van een financieel veilige toekomst. Het is echter belangrijk om de mogelijke fiscale gevolgen te begrijpen die gepaard gaan met het verdienen van dit type inkomen voordat je ermee begint:

 • Belastingtarieven kunnen verschillen afhankelijk van waar je woont;
 • De soorten investeringen die worden gebruikt, kunnen ook verschillende vereisten hebben bij het indienen van belastingen;
 • Passief inkomen gegenereerd door bedrijven vereist aanvullende overwegingen, zoals zelfstandigenbelastingen;
 • Winsten of verliezen die worden gerealiseerd door transacties met deze vormen van inkomen, moeten correct worden gerapporteerd;
 • Potentiële aftrekposten moeten worden meegenomen.

Alle mogelijke soorten belastingen en wetten die kunnen opduiken bij een bepaald soort passief inkomen, mogen absoluut niet over het hoofd gezien worden. Niemand wil achteraf nog een extra stapel blauwe brieven in de bus krijgen.

passief inkomen genereren en belastingdienst

Gewapend met goede kennis kunnen individuen vol vertrouwen passief inkomen nastreven, zonder angst voor onverwachte verrassingen in de toekomst als gevolg van onjuiste aangiften of onvoldoende informatie over toepasselijke regels en voorschriften.

Passief inkomen opbouwen in 3 stappen

Om passief inkomen voor u te laten werken, zijn er drie belangrijke stappen die u moet nemen:

Stap 1: Kies jouw manier

Bepaal welk type passief inkomen het beste bij uw levensstijl en persoonlijke doelen past. Het is belangrijk om zowel korte- als langetermijn financiële doelen zorgvuldig te overwegen bij het selecteren van een manier om extra geld te verdienen.

Zo kan iemand die op zoek is naar kortetermijnwinst zich richten op bijvoorbeeld crypto, terwijl degenen die op zoek zijn naar veiligere langetermijnresultaten kunnen kiezen voor veiligere opties zoals vastgoedinvesteringen.

Daarnaast zijn er nog meer overwegingen te maken. Hieronder een compleet overzicht:

 1. Hoeveel uur per week heb je beschikbaar?
 2. Hoelang heb je de tijd? Kan je jouw plan bijvoorbeeld over 10 jaar uitvoeren of denk je slechts 1 jaar te hebben.
 3. Wat is je budget? Zowel je startbudget als het budget wat je iedere maand opnieuw in kan leggen.
 4. Kan je veel risicio nemen? Woon je bijvoorbeeld nog bij je ouders, dan kan je meer risico nemen dan dat je al kinderen hebt.
 5. Wat is het verwachte rendement? Meestal gaat dit gepaard met risico. Hoe hoger het risico, hoe hoger het verwachte rendement kan zijn.
 6. Veel expertise nodig? Voor sommige passieve inkomsten dien je gedegen kennis te hebben van een onderwerp. Natuurlijk kan je dit bij sommige platformen aanschaffen.
 7. Wat zegt de belastingdienst? Wat is de belasting en wat zijn de wetten die gelden met betrekking tot de manier die je kiest?

Eenmaal je antwoord hebt gegeven op al deze vragen, moet je in staat zijn om een manier te vinden die goed bij jou past.

Stap 2: Keuze gemaakt, inventariseer dan je behoeften

Nu je een beeld hebt van wat je wil gaan doen, is het zaak om dit concreet te maken. Je wil precies weten wat je allemaal nodig hebt om een passief inkomen te genereren.

Ga dus eigenlijk weer alle vragen van hierboven na en vul deze uitgebreider en specifieker in. Ga bijvoorbeeld in op welke accounts je nodig hebt. Stel je wil met crypto passief inkomen genereren, dan zal je een account moeten afsluiten bij een crypto broker. Maar ook een crypto hardware wallet moeten kopen. Allemaal zaken die tijd en geld kosten.

Ook is het belangrijk om de markt te onderzoeken en concurrenten te evalueren die al gevestigd zijn in soortgelijke markten. Het nemen van de nodige tijd om uw behoeften grondig te beoordelen voordat u beslissingen neemt, helpt om meer succes op de lange termijn te garanderen.

Kortom, ontwikkel een uitgebreide strategie waarin wordt beschreven hoeveel tijd en geld er vooraf nodig is en wanneer het mogelijk zal zijn om winst te gaan maken met uw gekozen methode.

Stap 3: Voer het uit

Eenmaal je alle kennis hebt om je plan exact uit te voeren, is het zaak om dat te doen. Koop alle nodige tools aan en registeer je bij de juiste accounts.

Zet uw plannen in gang door gebruik te maken van beschikbare middelen en tools, zoals budgetsoftware, online cursussen of geautomatiseerde handelsplatforms, om snel aan de slag te gaan zonder dat er in eerste instantie te veel technische vaardigheden nodig zijn.

Naarmate er vooruitgang wordt geboekt bij het bereiken van financiële doelen, is het belangrijk om de strategieën aan te passen waar nodig om het potentieel rendement op investeringen te maximaliseren.

De implementatiefase van het genereren van passief inkomen vereist geduld en discipline, maar met de juiste aanpak kan het een geweldige bron van financiële vrijheid en onafhankelijkheid worden.

Hoe vergroot je je kans op een succesvol passief inkomen?

Nu je weet wat passief inkomen is, welke vormen er zijn en hoe je het zelf opbouwt, komt de vraag hoe je jouw kans op succes kan vergroten. Het antwoord is vrij simpel; plant meerdere zaadjes i.p.v. één. In andere woorden, pas diversificatie toe door meerdere soorten inkomstenbronnen op te zetten.

Met diversificatie verminder je namelijk je risico, zodat als één sector slecht presteert of volatiel wordt als gevolg van externe factoren, de andere nog steeds een stabiel rendement op investeringen (ROI) kunnen bieden.

Naast het spreiden van de sectoren, kan je ook de momenten waarop je belegt of een andere inkomstenbron opzet spreiden. Je diversifieert dus je startmomenten. Markten kunnen namelijk enorm fluctueren, en als je dan maar één enkele keer investeert kan dit precies het verkeerde moment zijn.

In de onderstaande tabel van VanEck zie je wat beleggen op het verkeerde moment kan kosten:

Risico passiefinkomen genereren

Naast diversificatiestrategieën moet men ook overwegen om gebruik te maken van verschillende aftrekposten en belastingkredieten die beschikbaar zijn via belastingwetten. Enkele voorbeelden hiervan zijn aftrekposten voor thuiswerkkosten en zorgkosten, evenals belastingkredieten voor bedrijfsactiviteiten zoals onderzoek- en ontwikkelingsuitgaven of het aannemen van nieuwe werknemers.

Door te begrijpen hoe deze aftrekposten werken en hier gedurende het jaar rekening mee te houden in de planning, kunnen individuen potentieel aanzienlijke bedragen besparen op de belasting terwijl ze hun totale inkomsten uit passieve bronnen verhogen.

De 3 belangrijkste tips voor het genereren van passief inkomen

Hoewel de basis van het creëren van een passief inkomen nu duidelijk is, zijn er wel een paar dingen die je goed moet onthouden als je zelf gaat beginnen met het opzetten van jouw geldstroom. Hier 3 tips om niet te vergeten:

Tip 1: Heb Geduld

Geduld is misschien wel het belangrijkste onderdeel bij het streven naar een passief inkomen. Dit omdat resultaten mogelijk niet onmiddellijk zichtbaar zijn, maar op de lange termijn wel kunnen uitbetalen als ze op de juiste manier worden gedaan.

Het nemen van de tijd om strategieën te identificeren en te committeren die geld waard zijn, kan het verschil maken in iemands vermogen om hogere rendementen te produceren.

Tip 2: Houd uw financiën bij (Excel)

Geduld is dus essentieel, maar niet genoeg. Het bijhouden van uw financiën met Excel vult de kansen op een succesvolle passieve inkomstenbron goed aan. Dit betekent het bijhouden van waar uw geld vandaan komt en begrijpen hoe het wordt besteed, zodat u ervoor kunt zorgen dat elke cent telt.

Excel is een voorbeeld van een goede tool om alle financiën bij te houden. Met slechts een paar klikken kunnen mensen duidelijke visuals zoals grafieken en tabellen maken in Excel die helpen om complexe onderwerpen zoals persoonlijke financiën duidelijk te maken.

Door alle financiën op één plek in een mooi overzicht te hebben staan, kunnen individuen beoordelen op welke soorten activiteiten met een hoog rendement ze moeten focussen om hun inkomsten te verhogen.

Tip 3: Volg de massa niet

Heb je jouw geduld en financiën op orde? Dan is het zaak om met deze skills niet de massa te gaan volgen. Veel mensen worden aangetrokken door snel-rijk-worden-schema’s of andere woorden die snel en gemakkelijk geld beloven, maar uiteindelijk tot financiële verliezen kunnen leiden.

De strategie die succesvol is voor de ene belegger, kan totaal averechts werken voor de andere belegger die zich bijvoorbeeld in een hele andere startsituatie bevindt.

Neem in plaats daarvan de tijd om legitieme kansen zelf te onderzoeken en zelf strategieën te creëren die zijn afgestemd op uw eigen unieke situatie. Dit draagt ​​in grote mate bij aan succes en het vermijden van kostbare fouten.

Passief inkomen genereren - eigen plan trekken

Wat zijn de risico’s verbonden aan passief inkomen?

Passief geld verdienen is een prachtig concept, maar gaat niet zonder risico’s. Het is belangrijk om deze van tevoren te begrijpen. Zie de meest voorkomende risico’s hieronder:

 • Belastingimplicaties of wettelijke vereisten die niet werden verwacht toen het project voor het eerst werd opgezet.
 • Rendement uit de initiële kapitaalinvestering laat langer op zich wachten dan verwacht.
 • Als er iets misgaat met één bron van inkomsten, kunnen andere bronnen ook lijden.
 • De cashflow kan aanzienlijk fluctueren in de tijd, afhankelijk van externe factoren zoals marktomstandigheden of economische trends.

Hoe verklein je de risico’s?

Hier zijn enkele tips om de risico’s van een passief inkomen te verkleinen:

 • Zorg ervoor dat je een goed begrip hebt van alle relevante belastingen en voorschriften.
 • Onderzoek grondig en neem geïnformeerde beslissingen over welke investeringen je de beste rendementen zullen opleveren.
 • Verspreid je risico door te investeren in meerdere stromen van passief inkomen.
 • Monitor de voortgang regelmatig en pas deze aan indien nodig.
 • Raadpleeg een professional waar nodig.

Hoewel het meer voorwerk kan vereisen dan alleen focussen op een actief inkomen, kunnen stappen om potentiële risico’s te verminderen uiteindelijk leiden tot verhoogde beveiliging en grotere beloningen uit passieve inkomstenactiviteiten.

728x90

Conclusie

In conclusie heeft passief inkomen het potentieel om met minimale inspanning een aanzienlijke hoeveelheid geld binnen te brengen. Het is belangrijk voor degenen die deze optie overwegen om de belastingimplicaties te begrijpen en te weten hoe ze hun inkomen kunnen maximaliseren en hun bronnen kunnen diversifiëren.

Door alle verschillende opties grondig te onderzoeken en uzelf te informeren over alle bijbehorende risico’s, kunnen individuen meerdere inkomstenstromen creëren die hen financiële vrijheid en zekerheid zullen geven!

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.