Nederland - 15 januari 2019 - Beursbrink

Overname doet marihuana aandelen stijgen

door STIJN

De Canadese marihuana producent Aurora Cannabis heeft bekendgemaakt dat ze van plan zijn om Whistler Medical Marijuana Corp. over te nemen ter waarde van 132 miljoen Amerikaanse dollar. Het nieuws ontketende een koopgolf op de financiële markten bij marihuana aandelen.

Aurora Cannabis is op ‘oorlogspad’ en staat op het punt Whistler Medical Marijuana Corp. in te lijven voor de volle 100 procent. De overname zou een strategisch zet zijn voor Aurora omdat het op die manier zijn productgamma fors kan uitbreiden, van zowel medicinale tot recreatieve cannabis.

We intend to accelerate the completion of Whistler’s Pemberton expansion project, and leverage our domestic and international distribution channels to increase market reach for their exceptional products.

Terry Booth, CEO van Aurora Cannabis, beweert dat deze stap nodig is om het bedrijf voldoende diversificatie te geven. Als Whistler onderdeel uitmaakt van Aurora Cannabis, kunnen ze zich op de markt voor medicinale marihuana, als de markt voor recreatieve marihuana richten.

Stijging op beurzen

Het nieuws deed beleggers en investeerders alvast glunderen, Aurora Cannabis steeg na bekendmaking van het bericht met 6,3 procent. Ook andere bedrijven in deze industrie profiteerden van het overnamenieuws, Canopy Growth en Tilray stegen respectievelijk met 11 en 4,32 procent.

Het zijn zulke bedrijfsactiviteiten die de marihuana markt in leven houden en beleggers enthousiast houden over marihuana aandelen. Het is een teken dat de industrie nog altijd volop in beweging is en nog lang niet klaar is met experimenteren, uitbreiden, groeien, noem maar op.

Bronnen: Investors

Foto: Katheirne Hitt – Flickr – CC BY-ND 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.