Energy - 13 augustus 2018 - Commodities

OPEC ziet vraag naar olie iets minder sterk stijgen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Oliekartel OPEC heeft zijn prognose voor de toename voor de mondiale vraag naar olie in 2018 en 2019 naar beneden bijgesteld. Dit bleek maandag uit het maandrapport van het kartel.

De OPEC denkt nu dat de vraag dit jaar met 1,64 miljoen vaten per dag zal toenemen. Dat is 20.000 vaten minder dan in het rapport van vorige maand werd voorzien.

De vraag naar olie in de wereld komt nu gemiddeld uit op 98,83 miljoen vaten per dag. Daarbij denkt OPEC dat de vraag zijn olie van zijn leden dit jaar 32,9 miljoen vaten per dag zal bedragen, 0,6 miljoen vaten minder dan in 2017.

De organisatie denkt dat de toename naar de vraag naar olie in 2019 zal uitkomen op 1,43 miljoen vaten per dag. Dat is eveneens een neerwaartse bijstelling van 20.000 vaten per dag. In totaal gaat het dan om iets meer dan 100 miljoen vaten per dag in 2019.

De OPEC voorziet voor 2018 en 2019 vooral een toename van de vraag uit China en India. Daarentegen heeft Japan minder behoefte aan olie, vanwege de zwakke economische vooruitzichten.

In juli produceerden de vijftien OPEC-landen gemiddeld 32,32 miljoen vaten per dag, een stijging van 41.000 vaten per dag, aldus externe bronnen die het rapport aanhaalde. De olieproductie steeg het meest in Koeweit, Nigeria, de Verenigde Arabische Emiraten en Irak. De productie werd verminderd in Libië, Iran, Saudi-Arabië en Venezuela.

OPEC voorziet dat de productie in juli grofweg gelijk is aan de ongeveer 32 miljoen vaten per dag die het verwacht als vraag naar OPEC-olie in 2019.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.