Nederland - 17 augustus 2020 - Beursbrink

Vraag naar olie in China neemt toe

door STIJN

Het langverwachte signaal, China heeft olietankers op pad gestuurd naar de Verenigde Staten om minsten 20 miljoen olievaten op te pikken. Met andere woorden, de Chinese economie is aan het herstellen en dus is er nood aan olie voor de maanden augustus en september. Olie zal een flinke duw in de rug krijgen nu de vraag naar olie in China aan het stijgen is.

Chinese staatsoliebedrijven hebben verschillende olietankers ingelegd om U.S. crude te gaan ophalen in de Verenigde Staten van Amerika. De import van de olievaten is noodzakelijk vermits de economische activiteiten in China aan het toenemen zijn. Een herstel in China is goed nieuws voor de oliemarkt want dit resulteert logischerwijs in hogere olieprijzen.

Howie Lee, econoom bij de Singaporese bank OCBC, benadrukt dat de soepelere corona-maatregelen en de import van olie door China de oliemarkt sterk ondersteunen. De Brent crude noteert momenteel op 44,76 dollar per vat en de WTI crude op 42,19 dollar. Beide indexen zitten nu al een tijdje in een (heel) lichte stijgende trend sinds het uitbreken van COVID-19 in maart.

Oil demand data was largely positive last week, with U.S. implied gasoline demand rising to just 3.5% away from pre-coronavirus levels and China’s processed crude oil figure in July at a record high.

OPEC+

Er wordt geschat dat de vraag naar olie met 8 miljoen vaten per dag is toegenomen over de afgelopen vier maanden. Het totaal zou nu op zo een 88 miljoen vaten liggen per dag wereldwijd, dat is echter nog altijd 13 miljoen vaten minder dan exact dezelfde periode van vorig jaar.

Investeerders en beleggers vragen zich nu af wat de OPEC+ van plan is. De organisatie van olieproducerende landen is nu al een lange tijd minder aan het produceren om opnieuw evenwicht op de oliemarkt te brengen. Nu de vraag in China opnieuw aan het stijgen is, zal de vraag wereldwijd wellicht ook gaan beginnen met stijgen gezien de economieën her en der aan het herstellen zijn.

Bronnen: Reuters

Foto: Tom FiskPexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.