Nederland - 13 november 2017 - Commodities
door REDACTIE BEURSBRINK

OPEC productie omlaag

(ABM FN-Dow Jones) OPEC heeft in oktober minder geproduceerd, terwijl het oliekartel opnieuw de groeiverwachting voor de vraag naar olie in 2017 en 2018 opwaarts bijstelde. Dit meldde OPEC in zijn maandelijkse olierapport.

De productie van het oliekartel daalde in oktober ten opzichte van het voorgaande kwartaal met een half procent tot 32,6 miljoen vaten per dag. De daling was het resultaat van de verminderde productie in Irak, Nigeria, Venezuela, Algerije en Iran.

Daarnaast verhoogde OPEC zijn prognoses voor de wereldwijde vraag naar olie in 2017 en 2018. Het kartel verwacht dat de groei zal stijgen met 1,53 miljoen vaten per dag in 2017 en met 1,51 miljoen vaten per dag in 2018. Dit zijn opwaartse bijstellingen van respectievelijk 74.000 vaten en 130.000 vaten per dag.

Het rapport, dat slechts enkele weken voor de langverwachte bijeenkomst van OPEC in Wenen verschijnt, benadrukt de steeds succesvollere inspanningen van het kartel  om de oliemarkt in evenwicht te brengen door de productie te beperken in een poging het mondiale aanbod te verminderen en zo de prijzen te verhogen.

OPEC, waarvan Saoedi-Arabië het belangrijkste lid is, en een tiental producerende landen buiten het kartel kwamen eind vorig jaar overeen om de productie met circa 1,8 miljoen vaten per dag te verlagen ten opzichte van de piek in oktober 2016. De overeenkomst werd in mei al eens verlengd tot maart 2018.

Op 30 november zullen OPEC en niet-kartelleden in Wenen bijeenkomen om over een eventuele verlenging van dit akkoord te spreken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.