Europa - 30 augustus 2021 - Aandelen

OPEC+ kan besluit over productieverhoging terugdraaien

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het besluit van OPEC+ om de olieproductie te verhogen, kan alsnog teruggedraaid worden op de komende vergadering van het oliekartel op 1 september. Dit heeft olieminister Mohammad Abdulatif al-Fares van Koeweit tegen persbureau Reuters gezegd.

Op woensdag komt oliekartel OPEC, samen met diens partners, bij elkaar om de in juli afgesproken maandelijkse verhoging van de olieproductie met 400.000 vaten per dag in de aankomende maanden te bespreken.

“Nu de vierde golf van de coronacrisis in sommige gebieden toeslaat, moeten we terughoudend zijn en de geplande verhoging opnieuw overwegen”, aldus de olieminister.

De Amerikaanse president Joe Biden drong er recent nog op aan dat OPEC+ de olieproductie zou verhogen om een verdere stijging van de olieprijzen een halt toe te roepen, omdat de hoge prijzen het mondiale economische herstel in gevaar brengen.

Fares zei dat leden van het oliekartel hier op verschillende manieren tegenaan kijken. “Er zijn bijeenkomsten met OPEC-landen, vooral met de Golfstaten, waarin duidelijk wordt dat er verschillende meningen zijn.”

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.