Nederland - 28 april 2021

Olieprijzen zetten stijging voort dankzij OPEC+

door STIJN

De OPEC+ heeft gezegd dat de wereldeconomie het gerust aankan mocht het aanbod op de oliemarkt toenemen. Deze uitspraak deed de olieprijzen opveren gezien investeerders ook van mening zijn dat het herstel van de wereldeconomie de vraag naar olie zal doen toenemen. De OPEC+ is van zin om vanaf 1 mei de productiebeperkingen terug te draaien.

De olieprijzen zitten terug wat in de lift nadat de OPEC+ investeerders wat zekerheid heeft gegeven. De organisatie zei ervan overtuigd te zijn dat de oliemarkt robuust genoeg is om een stijging van het aanbod aan te kunnen, vooral omdat de economische activiteiten wereldwijd opnieuw aan het aantrekken zijn. En zelfs met de nieuwe besmettingsgolf in India.

Hun opmerking komt er nadat de bestuursleden van de OPEC+ zijn overeengekomen om de huidige productiebeperkingen af te bouwen zodat landen zoals Saoedi-Arabië en Rusland meer olievaten per dag kunnen produceren. Gezien de reeds hoge olieprijzen en de stijgende vraag, lijkt het voor de OPEC+ een goed moment om dit te doen.

Betere vooruitzichten

Op de vorige ministeriële bijeenkomst begin april besliste de OPEC+ om tussen mei en juli geleidelijk meer dan 1 miljoen vaten per dag op de markt terug te brengen. Saoedi-Arabië zal ook beginnen met het terugdraaien van zijn extra eenzijdige verlaging van 1 miljoen vaten per dag, te beginnen met een productie met 250.000 vaten per dag in mei.

Secretaris-generaal Mohammed Barkindo benadrukte dat  het positieve traject van de wereldeconomie, in combinatie met stimuleringsmaatregelen, vooruitgang op het gebied van vaccinaties en het zomerseizoen, de drijvende krachten zijn achter de verbeterende vooruitzichten voor de vraag naar olie in de tweede helft van het jaar.

Bronnen: Oilprice.com

Foto: SatyaPrem – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.