Energy - 2 februari 2022 - Olie

OPEC+ houdt vast aan productieverhoging

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) OPEC en zijn bondgenoten, verenigd in OPEC+, houden vast aan de plannen om de productie in maart met 400.000 vaten te verhogen, te midden van stijgende olieprijzen en toegenomen zorgen over het aanbod als gevolg van een mogelijke Russische inval van Oekraïne. Dit meldde de groep woensdag.

Het kartel en een coalitie van door Rusland geleide olieproducenten stemden in om de gezamenlijke productie in maart met nog eens 400.000 vaten per dag te verhogen. De toename van de productie is in overeenstemming met wat het kartel vorig jaar heeft afgesproken totdat de productie het pre-pandemische niveau heeft bereikt.

De olieprijzen schommelen woensdag rond het hoogste niveau in zeven jaar, wat de inflatie wereldwijd, waaronder in Europa en de VS, aanwakkert.

Als Rusland daadwerkelijk Oekraïne binnenvalt, wordt Moskou mogelijk geconfronteerd met westerse sancties die van invloed kunnen zijn op de olie-export, wat de vrees voor een beperking van het aanbod aanwakkert.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.