Nederland - 10 augustus 2019 - Beursbrink

Goudprijs blijft stijgen, volgende halte 2.000 dollar?

door STIJN

Dit jaar is tot nu toe zeer gunstig geweest voor goud, ondertussen zitten we al aan een stijging van 17,9 procent dankzij verschillende centrale banken die alweer stimuleringsmaatregelen in het leven gaan roepen en de rentes opnieuw gaan verlagen. Verder speelt de escalatie in de handelsoorlog uiteraard ook een belangrijke rol.

De goudprijs zit stevig in de lift en menig beleggers hebben reeds geprofiteerd van de opwaartse rit. Maar hoe hoog kan de goudprijs nog gaan gezien de stijging die we al achter de rug hebben? Analisten voorspelden enkele weken geleden dat we de 1.500 dollargrens gingen bereiken, dat doel is inmiddels bereikt want vrijdag sloot de goudprijs net onder het gehoopte niveau nadat het eerder op de dag door de 1.500 dollargrens was gegaan.

De vraag die marktkenners nu bezig houdt, is welke richting goud nu zal kiezen? 1.500 dollar wordt gezien als een psychologisch grens die de goudprijs, bij het doorbreken ervan, een flinke duw in de rug zou kunnen geven als de omstandigheden goed zitten. En we mogen wel zeggen dat de omstandigheden goed zitten voor goud gezien de nieuwe escalatie tussen de USA en China.

2.000 dollar?!

Verschillende marktkenners verwachten nu dat, als de centrale banken hun rentebeleid soepel houden en de handelsoorlog niet opgelost geraakt, dat de goudprijs ‘gemakkelijk’ naar de 2.000 dollar per troy ounce kan gaan. Een goed alternatief om in goud te beleggen, althans volgens enkele marktkenners, zijn goudmijnaandelen. Een aantal ervan presteren zelfs beter dan goud.

Bijvoorbeeld de VanEck Vectors Gold Miners ETF, deze korf is dit jaar reeds met 38 procent gestegen. Het doet daarmee beter dan goud en de S&P 500 index en men verwacht dat, gezien de situatie op het wereldtoneel en de financiële markten, de ETF nog hoger kan noteren.

Bronnen: Market Realist

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments