VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 31 mei 2020 - Aandelen

Onzekerheid rond Trump en China doet goudprijs stijgen

door STIJN

Goud sloot de beursweek af aan 1 procent in de plus. Investeerders zijn voorzichtig gezien de spanningen tussen Washington en Peking. China wil de autonomie van Hongkong inperken maar de Amerikanen gaan helemaal niet akkoord met deze beslissing. Beide landen hebben al een moeilijke relatie met elkaar, die wordt nu alleen maar ingewikkelder.

De goudprijs ging vrijdag met 0,9 procent omhoog en sloot de handelsdag af aan 1.735 dollar per ounce. De futures gingen zelfs met 1,4 procent de hoogte in, wat wil zeggen dat het gele edelmetaal maandag wellicht nog eens fors gaat stijgen. De reden waarom investeerders opnieuw in goud stappen heeft te maken met de relatie tussen de Verenigde Staten van Amerika en China.

Markets are now focused on the two largest economies and what is likely going to be a long, drawn-out battle.

Edward Moya, analist bij OANDA, benadrukt dat de beleggingswereld zich nu voornamelijk bezighoudt met de relatie tussen Washington en Peking. De verbeteringen omtrent COVID-19 zijn naar de achtergrond geschoven en dus kiezen investeerders voor veilige beleggingen.

You’re going to continue to see safe-haven demand (for gold) because the uncertainty over how the U.S.-China tensions are going to play out is extremely high.

De komende week zullen er verschillende gegevens worden gepubliceerd in de Verenigde Staten. Men vermoedt dat de rapporten niet veel goeds zullen voorspellen. Analisten verwachten dat goud een goede week tegemoet gaat en zal kunnen verder bouwen op zijn stijging van 3 procent in mei.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.