Nederland - 29 juli 2021 - Beursbrink

Olieprijzen op ‘2-week high’ door krimpende olievoorraden

door STIJN

De olieprijzen noteren op hun hoogste niveau van de afgelopen twee weken. Dat heeft te maken met twee factoren. Allereerst zijn de Amerikaanse olievoorraden aan het afnemen. Ten tweede blijft de vraag naar olie, ondanks de verspreiding van de delta variant, sterk toenemen. Met andere woorden, de oliemarkt profiteert van gunstige factoren.

Het zit goed op de oliemarkt. Er zijn namelijk enkele gunstige ontwikkelingen die in het voordeel spelen van de olieprijzen. De Amerikaanse olievoorraden zijn namelijk aan het dalen en de vraag naar olie blijft bijzonder sterk. Matt Smith, grondstoffenexpert bij ClipperData, benadrukt dat de daling van de voorraden groter is dan men had verwacht.

Despite refining activity ticking lower once again, a drop in production and lower imports have encouraged a crude draw.

Analisten voorspelden een daling van 2,5 miljoen vaten ruwe olie. Het American Petroleum Institute meldde dinsdag een daling van 4,7 miljoen vaten, bijna het dubbel van wat men had voorspeld. Het rapport bevestigde wat iedereen had verwacht, namelijk een verkrapping van het aanbod.

Delta variant

Gary Cunningham, onderzoeksdirecteur bij Tradition Energy, waaschuwt echter dat de Amerikaanse olievoorraden opnieuw zullen gaan stijgen op termijn. En als de delta variant de vraag naar olie een nieuwe klap geeft, kunnen de olieprijzen een flink pak gaan dalen.

With the anticipated growth in U.S. oil output later in the year, these levels will be tested if the delta variant outbreaks continue to manifest and travel restrictions return.

Maar zoals het er nu naar uit ziet, is het sentiment op de oliemarkt vrij positief. De delta variant mag dan wel besmettelijker zijn, het aantal gevaccineerden neemt ook met de dag toe. Er zijn dan wel meer besmettingen wereldwijd, toch blijft de hospitalisatiegraad goed behapbaar.

Bronnen: Marketwatch

Foto: Trafigura Images – Flickr – CC BY-ND 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.