Nederland - 24 augustus 2021 - Beursbrink

Olieprijzen herstellen 3 tot 4 procent

door STIJN

Het sentiment op de oliemarkt lijkt gekeerd te zijn. Maandag wisten de Brent en WTI crude sterk te herstellen na een verliesreeks die zeven dagen duurde. De Brent crude wist met 3,9 procent te stijgen terwijl de WTI crude met 4,2 procent steeg. Dat zou te maken hebben met de verzwakte dollar en een verbeterde situatie in China omtrent de delta variant.

Een zucht van opluchting op de oliemarkt. De prijzen zijn aan het herstellen, maandag wisten de Brent en WTI crude gemiddeld 4 procent te stijgen. Dinsdag zette de herstelbeweging zich voort met een stijging van bijna 1 procent. Een ommekeer van het sentiment was nodig vermits de olieprijzen al zeven dagen op rij aan het dalen waren, De zwakkere Amerikaanse dollar beidt steun.

Afgelopen handelsweek was de slechtste van de afgelopen 9 maanden, Brent en WTI verloren respectievelijk 8 en 9 procent van hun waarde. De oorzaak hiervoor ligt bij vrees dat de wereldeconomie trager zal herstellen dan men verwacht. Enerzijds door teleurstellende Chinese economische data en de opmars van de delta variant en nieuwe lockdownmaatregelen.

Delta en dollar

Kazuhiko Saito, hoofdanalist bij Fujitomi Securities, verwacht een woelige handelsweek vermits het sentiment toch eerder bedrukt blijft gezien de lagere vraag naar olie. China, de grootste olieimporteur, heeft opnieuw strengere coronamaatregelen die een invloed hebben op de globale logistieke keten. Ook de USA en Canada hebben nieuwe reisbeperkingen.

We expect to see more adjustments this week, but the market sentiment will likely remain bearish, with growing concerns over slower fuel demand worldwide.

Maar toch vinden de olieprijzen steun, namelijk bij de zwakkere Amerikaanse dollar. Hierdoor wordt olie minder duur voor landen die een andere valuta gebruiken. Volgens Chiyoki Chen, hoofdanalist bij Sunward Trading, herpositioneren investeerders zich hierdoor waardoor de futures toch hoger oplopen. Daarenboven beweert men dat de vrees voor de delta variant in China opgeklopt is.

Bronnen: CNBC

Foto: PxHere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.